Društvo

IZNENAĐENJE ZA NAJMLAĐE NIŠLIJE: Božićno seoce u božićnom duhu

Najmlađe Nišlije će za Božićne praznike pa sve do Pravoslavne nove godine moći da uživaju u neobičnoj slici u parku preko puta Sabornog hrama.

Tu će se, kako saznajemo od predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića u vreme Božića „smestiti“ Božićno seoce za čije ukrašavanje su pripreme već počele, a u pomoć je priteklo i JKP „Parking servis“.

„Planovi za iduću godinu počinju da se realizuju već u prvim danima januara 2019.godine“, kaže Nebojša Kocić.

„Pored toga što organizujemo u saradnji sa Eparhijom niškom plivanje za Časni krsti i lomljenje česnice koja će ove godine biti 100 kilograma teška i imaće dva metra u prečniku, a potom i doček Pravoslavne nove godine u parku Sveti Sava, odlučili smo da na neobičan način iznenadimo najmlađe stanovnike naše opštine, ali i celog grada. Već su počele pripreme za ukrašavanje Božićnog seoceta koja će se nalaziti preko puta Saborne crkve, a celu ideju realizujemo sa sveštnicima ovog pravoslavnog hrama“.

Prema rečima Neboše Kocića, Božićno seoce je pilot projekat koji se ove godine realizuje prvi put.

„Projektom je predviđeno ukrašavanje Prijezdine ulice, a u realizaciju projekta je uključen i Saborni hram. Naša je ideja da na ovaj način stvorimo Bižićnu atmosferu i idilu gde će naši sugrađani i deca da osete Božićni duh. Najlepši ukrasi namenjeni deci nalaziće se u parku preko puta Saborne crkve, dok će se u ulici pored hrama nalaziti male kućice za prodaju lisiderskih srca i čestitki, a sve će pratiti božićna i duhovna muzika. I ovog puta deca će se sresti sa Deda Mrazom“, objašnjava Nabojša Kocić.

On dodaje da deca na ovaj način usvajaju duhovne vrednosti koje su jako važne u životu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com