Hronika

Iznenada preminuo direktor Gimnazije “9. maj”

Direktor Gimnazije „9. maj“ iz Niša, profesor Nebojša Lekić, preminuo je iznenada danas u 53. godini.

Profesor Lekić je u ovoj obrazovnoj ustanovi radio poslednjih 27 godina, najpre kao profesor geografije, a nešto manje od dve decenije obavljao je funkciju direktora Gimnazije.

Ostaće upamćen kao omiljeni pedagog koji je ceo svoj radni vek posvetio unapređenju obrazovno-vaspitnog rada škole, u čemu je poslednjih godina postigao najviše. Kolege će ga pamtiti kao dobronamernog i spremnog da podrži svaku inicijativu koja kolektiv čini boljim, ali i kao kritičara i protivnika svakoga ko ugrožava javno dobro.

Komemoracija povodom smrti profesora Nebojše Lekića, direktora Gimnazije „9. maj“, biće održana u sredu 13. marta u 12 časova u svečanoj sali škole. Profesor Lekić biće sahranjen istog dana u 14:30 na Novom groblju u Nišu.

Prema navodima zaposlenih u Gimnaziji, časovi će u ponedeljak 11. marta biti skraćeni, a na dan sahrane profesora Lekića, nastava neće biti održana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com