Kultura

Izložba slika Stevana Kitića

Od 31. maja do 26. juna pred niškom publikom u Paviljonu niške Tvrđave biće izložena izložba slika Stevana Kitića.

Izložba predstavlja svojevrstan izbor iz nešto više od deset godina umetničkog rada. Zapravo, reč je o četiri nadovezujuća ciklusa, koji do sada nisu u celini bili obuhvaćeni jedinstvenom izložbom.

Stevan Kitić (Niš,1980) je diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2003. godine u klasi profesora Branislava Sekulića. Magistrirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi profesora Čedomira Vasića.

Foto: Penzoskreuz, akrilik na platnu

Dobitnik je godišnjih nagrada za crtež i slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, kao i Nagrade Univerziteta Crne Gore za uspeh na studijama završne godine. Bio je stipendista Kraljevskog Doma Karađorđević i austrijskog Kultur Kontakta .

Uzeo je učešća u radu više radionica i rezidencijalnih programa u Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj i Austriji. Do sada je imao preko 100 grupnih i 24 samostalne izložbu u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Radi kao docent na Departmanu za likovne umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com