Kultura

Izložba slika Gorana Mitića

Izložba slika Gorana Mitića večeras će svačano biti otvorena u Paviljonu u niškoj Tvrđavi u 20 sati. Izložbu će otvoriti poznati niški slikar mr Miodrag Anđelković koji je napisao i predgovor za katalog, a koji će ljubiteljima slikarstva približiti način umetnikovog likovnog razmišljanja.

Na izložbi će biti predstavljena dela rađena u kombinovanoj tehnici. Široki raspon materijala koji umetnik koristi, omogućava mu da istražuje u pravcu različitih vidova bespredmetnih, ekspresivnih senzacija.

“Na delima dominira bogatstvo fakture kada su slike u pitanju i pre svega slikarskog gesta kada je reč o laviranim slikama na kojima pored boje preovladava tuš. Njegove asocijativne kompozicije na taj način poprimaju dublji smisao, poput Sivog oblaka, Nebo ili čak slika koja nosi naziv Razgovor sa Munkom”, stoji u najavi izložbe.

Goran Mitić je rođen u Nišu 1989. godine, gde je završio umetničku školu kao i Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, u klasi profesora mr Katarine Đorđević. Master akademske studije završio 2013. na istom fakultetu.

Do sada je priredio pet samostalnih izložbi i učestvovao na pedeset i četiri kolektivnih u zemlji i inostranstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com