Društvo

Izložba fotografija “Dve strane sveta”

Fotografije su nastale tokom putovanja po Južnoj Americi i Japanu i prikazuju predele, arhitekturu i kulturu ovih dalekih zemalja.

Izložba fotografija pod nazivom “Dve strane sveta”, autora Ivana Mančića i Nikole Jovanovića biće otvorena u ponedeljak, 11. decembra 2017. godine u 18 sati u Oficirskom domu u Nišu i trajaće do 17. decembra.

Osim fotografija, posetioci će moći da vide i video zapise nastalih tokom ovih putovanja, kao i da sa autorima pričaju o iskustvima i anegdotama tokom obilaska Južne Amerike i Japana.

Foto Ivan Mančić

Obojica autora žive i stvaraju u Nišu, a fotografijom se bave duži niz godina. Ivan je u maju 2014. sa još dvojicom drugara i kolega fotografa posetio Južnu Ameriku i zabeležio interesantne predele i život ljudi iz Brazila, Argentine, Urugvaja, Paragvaja i Perua. Pored fotografije svoju kreativnost izražava i u video stvaralaštvu i tradicionalnoj muzici. Predaje na Univerzitetu Metropolitan.

Foto Nikola Jovanović

Nikola radi u IT sektoru, fotografijom i videografijom bavi se od 2012. godine. Fotografije koje će biti prikazane na izložbi nastale su tokom poslovnog boravka u Japanu, maja ove godine. Tokom perioda od mesec dana, imao je prilike da poseti i gradove Osaku, Kjoto i Naru i da kroz foto objektiv zabeleži svoja iskustva iz zemlje izlazećeg sunca.

Izložbu fotografija “Dve strane sveta” finansijski su podržali autori, a realizovao je “Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” uz pomoć Kancelarije za mlade grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com