Kultura

Izložba „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“ u Oficirskom domu

Ambasada Australije u saradnji sa Кancelarijom za mlade Grada Niša, a uz podršku Grada Niša u utorak, 3. avgusta organizuje izložbu „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“.

Grad Niš je prvi grad nakon Beograda u kome se prikazuje pomenuta izložba. Inače, izložbu je priredio Nacionalni muzej Australije kako bi publici približio bogatu tradiciju pravljenja maski u regionu Toresovog moreuza na dalekom severu Australije. Ove maske upečatljivog izgleda imaju ritualni i istorijski značaj, a izrada im je kompleksna sa puno detalja. Izložba će biti otvorena do 18. avgusta.

„Zahvalni smo Ambasadi Australije i gradonačelnici Niša, koji su nam pružili neverovatnu podršku. Mislimo da je dobro da tog dana približimo duh Australije našim sugrađanima. Jako je važno da kao mladi ljudi gradimo mostove prijateljstva“ – poručili su organizatori.

Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 3. avgust od 15.30 časova u Oficirskom domu u Nišu. Ulaz na otvaranje izložbe je moguć uz prethodnu prijavu na: kzm.nis@gmail.com

U okviru otvaranja izložbe nastupiće i mladi umetnik Filip Stipsić, koji će na svom saksofonu odsvirati numeru koja pokazuje da svako ima svoj put.

Očekuje se da izložbu zvanično otvori NJ.E. Gospođa Rut Stjuart, Ambasadorka Australije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, koja će tog dana boraviti u našem gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button