Kultura

Izložba akvarela u galeriji NKC-a

U Galeriji Niškog kulturnog centra, u ponedeljak 6. novembra, sa početkom u 14 časova biće otvorena izložbe akvarela, Vladimira Crnomarkovića.

Vladimir Crnomarković je rođen u Nišu 1960. godine, gde ke uavršio umetničku školu “Đorđe Krstić” 1979. godine. Do sada je izlagao 19 puta samostalno, kao i na brojnim likovnim salonima, bijenalima i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Mađarska, Rumunija, Grčka , Francuska, Poljska, Kanada, Ukrajina, BiH, Japan , Hrvatska, Slovenija..). Učestvovao u više od 50 likovnih kolonija, a dobitnik je najvećeg broja nagrada u ovoj i prethodnoj godini.

Neke od njih su nagrada na  trećem bijenalu akvarela malog formata u Beogradu, nagrada na trećem Vova miniart u Mađarskoj 2013. godine, pohvala na prvom Homorod salonu u Rumuniji, pohvala na četvrtom Miniartu u Mađarskoj 2015., nagrada na 17. Prolećnom salonu u Velikoj Plani i druga nagrada na petom Balaton salonu u Mađarskoj 2016.

Akademski slikar mr Vladan Ranđelović rekao je:

„Vladimir Crnomarković, slikar , čovek lirskog srca, tragajući za poetikom u prirodi najbolje se izrazio u tehnici akvarel. Akvarel u sebi nosi svetlost i vodu, što je osnova života. Na akvarelima primećujemo odlučnost poteza, širinu i snagu i veliku veštinu u izradi. Svežina boja odgovara liku samog autora i njegovom karakteru. Intenzivna crvena i žuta dovode do eksplozije emocija i to stvara opšti utisak topline. Čvrst likovni izraz odlučan i lak potez, ostvaruju vezu između tradicionalnosti i savremenosti. Put kojim ide Vladimir Crnomarković je siguran put koji omogućuje stalno istraživanje u pravcu područja iracionalnog.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com