Društvo

Iz Niša i do Stokholma

Prolaskom aviona kroz vodenu zavesu svečano je uspostavljena nova avio linija kompanije Ryanair za Stokholm.

Svečanosti povodom uspostavljanja nove linije prisustvovali su ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji Jan Lundin, Gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović i direktor aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Đurđanović. Putnici će do Stokholma i nazad moći da lete utorkom i subotom.

Ambasador Švedske Jan Lundin istakao je koliko je značajno uspostavljanje ove avio linije radi povezivanja dva naroda i dve zemlje. „Sada Šveđani imaju priliku da putuju u Niš i da vide koliki je potencijal ovde, ne samo turistički, već i poslovni“.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da svaka nova linija predstavlja novi prozor u svet i još jednom potvrđuje da je novac koji kao grad i država izdvajamo za niški aerodrom potpuno opravdana investicija. On je naglasio da će Grad Niš i u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima, činiti sve da još više unapredi kapacitete aerodroma „Konstantin Veliki“.

Direktor aerodroma Vladica Đurđanović ponosan je na ovako veliki broj putnika na prvom letu i naglašava da je to samo još jedan dokaz koliko je veliki značaj i potencijal niške vazdušne luke.

Inače, kompanija Ryanair iz Niša već leti za Milano, Dizeldorf, Berlin i Bratislavu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com