Politika

Iz gradske kase 53 miliona za neizmirena dugovanja za struju

Na današnjoj sednici Skupštine grada Niša, prvoj u ovoj godini, usvojena je odluka da se iz gradske kase izmire dugovanja, u iznosu od 53 miliona dinara, za električnu energiju, koju su u poslednje dve decenije potrošile mesne kancelarije i domovi kulture na selu.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić naveo je da je slična situacija i sa dugogodišnjim zakupima gradskih lokala.

Foto: P. V.

“Ti zakupi su istekli pre dve, tri, pet godina. Mi smo u problemu da lokal, koji ima dugovanja za zakup, za vodu, za struju, komunalne troškove, ne možemo da izdamo, niti prodamo dok se dug ne namiri i ovo je jedini način da ponovo vratimo gradsku imovinu u funkciju”, rekao je Perišić.

Perišić nije istakao koje su to mesne kancelarije, domovi kulture i lokali konkretno u pitanju, ali je dodao da je u toku pokretanje sudskih postupaka.

Veći deo opozicije bojkotovao je i današnju sednicu. Kao najveći problem vide to što se na sednici nije razgovaralo o zagađenju vazduha u Nišu, ali su se osvrnuli i na plaćanje dugovanja za struju iz gradske kase.

Foto: P. V.

“Nije logično da iz budžeta izdvajate sredstva i plaćate neka dugovanja nekih ljudi. Verovatno neko treba da ponese odgovornost zašto nije na vreme naplatio ljudima koji imaju svoje ime i prezime, odnosno pravnim subjektima”, rekao je Dragoslav Ćirković iz odborničke grupe “Niš, moj grad”.

Predstavnici opozicije podneli su inicijative i zahteve za proširenje dnevnog reda u vezi sa zagađenjem vazduha u Nišu.

“Očigledno da ova vlast smatra da zagađenje vazduha nije prioritet i nisu uzeli u razmatranje jednu ovakvu inicijativu”, rekao je Miodrag Stanković, predsednik Graskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

On je najavio i, kako je istakao, građanski protest zbog zagađenja vazduha u petak, 24. januara, u 18 časova ispred zgrade Skupštine.

Foto: P. V.

“To će biti građanski protest. Ne radi se o političkom protestu, niti je ideja da se na ovoj temi politički nešto radi. Ovde se radi o inicijativi, o realnim problemima koje građani imaju”, rekao je Stanković.

Na dnevnom redu našlo se i usvajanje programa javnih preduzeća, što je Stanković takođe kritikovao.

“Nedopustivo je da se krajem januara usvajaju programi javnih preduzeća za 2020. godinu. To znači da su javna preduzeća skoro mesec dana radila bez planova i programa”, izjavio je Stanković.

Na sednici je, između ostalog, usvojeno i više izmena i dopuna planova generalne regulacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com