Sport

Iz City of Niš u Mančester City

Nišlije, braća Ilić, trenutno Zvezdin podmladak, 18-godišnji Luka Ilić i njegov dve godine mlađi brat Ivan, krenuće put Barselone na lekarske preglede, a zatim potpisuju ugovore sa Mančester sitijem. Kako javlja “Mocart sport”, Siti je dugo želeo da angažuje ove talentovane momke, a transfer je “težak 5, 5 miliona evra.iznosila tri miliona evra.

Luka i Ivan potiču iz sportske porodice, njihova majka Danijele Ilić je bivša košarkašica koja je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojila srebro na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Maleziji.

Prvo su bili u školi fudbala “Filip Filipović”, pa u niškom Radničkom, a onda otišli u Zvezdu.

Igrali su za mlađe kategorije, a skauti Mančestera “tipovali” su mlade Nišlije prošle sezone na omladinskom derbiju protiv Partizana  i na Evropskom prvenstvu za kadete.

Prema nekim procenama Ivan je možda  i najtalentovaniji vezista koji se pojavio u Zvezdinom podmlatku u poslednje vreme, što je nateralo i Barsine skaute da ga prate, ali je Mančester siti konkretizovao predlog u vidu ponude koja ne može da se odbije.

Braća Ilić trebalo bi da se iz Barselone vrate u Beograd i nastave da igraju u Crvenoj zvezdi sve dok Ivan ne postane punoletan.

Zvezda će kompletnu sumu novca za transfer braće Ilić dobiti do kraja jula, što će pomoći otplatu velikih dugova koje ima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com