Društvo

Ivković: Zaposlenima u javnom sektoru umesto novca, kartica za javni prevoz

Vladislava Ivkvović, pomoćnica gradonačelnce, kazala je danas da je na današnjoj sednici doneta odluka da se indirektim i direktnim korisnicima budžeta grada Niša,  gradskim opštinama, Javnim i Komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad , kao i Centru za socijalni rad “Sveti Sava”, počev od 1.jula na ime nakande troškova za dolazak i dolazak sa rada, obezbede mesečne pretplatne karte u gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Grada Niša.

“Na ime naknade troškova za dolazak i odlazak sa rada, zaposlenima da se obezbede mesečne pretplatne karte u javnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Niša na relacijama na kojima je javni prevoz i organizovan. Ovakav zaključak je u cilju obezbeđenja nesmetanog obavljanja komunalne delatnosti, imajući u vidu značajno povećanje troškova goriva, sa jedne strane i sa druge, neophodnost da Grad obezbedi normalno funkcionisanje javnog gradskog i prigradskog prevoza na svojoj teritoriji “, ističe Ivković i dodaje da se ova odluka odnosi isključivo za korisnike gradskog budžeta, ali i da se na taj način sprečava zloupotreba refundacije troškova za prevoz.

Lica koji prilože račune za utrošak goriva, neće dobiti povraćaj, već mesečnu karticu za prevoz. Kaže da je ovim zaključkom obuhvaćeno joko 5000 zaposlenih, ali da iznos ne može da precizira jer se suma razlikuje zbog zone u kojoj se kartica koristi.

“Poslodavac je u obavezi da ta sredstva infinansira, svakako se izdvajaju sredstva za te namene, a zaposlena lica dobijaju kartice za prevoz za zonu koja je odgovorajuća njegovom mestu prebivališta i mestu zaposlenja”, pojašnjava Ivković.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

  1. Super, onda ce te da budete tuzeni jer nema te pravo na taj vid ucene i bezobrazluka. Nemate pravo da vi odredjujete vid nadoknade. Raspitajte se sta se desavalo pre nekoliko godina kad su isto to pokusali iz grdske uprave.

  2. Da li je neko ovoj gospodji objasnio da lokalna samouprava ne moze da suspenduje Zakon o radu.

    1. Verovatno ali ne od zaposlenih, jer se spiskovi prave na osnovu odrese u lk. Kraduckali su samo ovi na funkcijama, drugi nikako.

  3. Tako vam i treba kad hocete tv spikerku za gradonacelnika. Cutite i dalje i glasajte “Za njihovu decu”!

  4. U svakoj normalnoj zemlji ovakva neustavna i diskriminišuća odluka, bila bi ukinuta u roku od juče, ako bi uopšte i bila doneta.

  5. Slažem se sa komentarima, međutim, mnogo nas je kojima se putni trošak uopšte ne isplaćuje. Evo, za 3 godine ne videh ni jedan platni list. Ni rešenje o celih 10 dana odmora koje sam dobila za iste te 3 godine. Neplaćeno, naravno…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com