Kultura

Ivan Bosiljčić: Koncert je moja glumačka ispovest

“Glumačko veče na kojem će niška publika imati priliku da prisustvuje za Dan žena, neki najavljuju kao koncert, neki kao muzičko-poetsko veče, recital…kada bih ja morao da definišem nazvao bih ga muzičkom predstavom”, ovako Ivan Bosiljčić, jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, govori o programu koji će biti izveden 8. marta na sceni niškog Narodnog pozorišta.

“To je jedno glumačko veče u kome ja, uz pomoć poezije i muzike, gromoglasno ispovedam nešto svoje. Pevam u slavu svog čukundede koji je sahranjen u Solunu, Sve to pričam za svoje dete. Govorim o nekim momentima o mojoj ljubavi sa mojom sadašnjom ženom i publika sve to vrlo dobro razume, iako se nijednog momenta ne izgovori nijedno ime. Svi nekako prećutno znamo o čemu se tu radi i zato je to možda neka specifičnost te večeri”, kaže Bosiljčić.

Pored srpskih pesnika, publika će imati priliku da uživa i u stihovima velikih svetskih pesnika.

“Mnogo govorim Jesenjina, Simonova, Puškina, da ne otkrivam previše. Kroz njihove misli može svašta da se izrazi. A muzika je tu samo kao neki viši stepen izraza, kada reč više ne može dovoljno da dočara pa čovek krene da peva. Mnoge svoje stavove, koje su po mnogo čemu specifične, na temu ljubavi, života, boga, očinstva, ja govorim kroz stihove velikih pesnika domaćih i svetskih i kroz muziku koju svi znamo, ali po prvi put čujemo na neki novi način”, objašnjava Bosiljčić.

Gluma i pevanje su dve različite vrste izraza iako su note isto upisane, te nismo mogli da ne pitamo kako njegove pevačke sposobnosti ocenjuje njegova supruga Jelena Tomašević.

“Neki su mi skoro rekli – vrlo ste vi hrabri kad smete da zapevate pored Jelene Tomašević. Da vam kažem, lako je meni ja sam samo njen muž, teško njenim kolegama. Oni moraju da misle o tome. Jer pored Jelene Tomašević nikom nije lako da peva. Ali ona se veoma znalači nosi sa tim, da je u njenom prisustvu svakome dobro”, kaže Bosiljčić.

Ivan Bosiljčić će 8. marta u Nišu imati dva koncerta, i oba su rasprodata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com