Sport

Iskusni kubanski trener novo je pojačanje BK Naissus

U Niš je krajem prošlog meseca stigao iskusni bokserski trener sa Kube Pedro Israel Marrero. On će do kraja godine biti deo trenerskom tima Bokserskog kluba NAISSUS.

Radi se o značajnom pojačanju za klub koji ima šampionske ambicije, a poseban će fokus njegovog rada biti škola boksa za najmlađe. On je u klub stigao uz podršku Bokserskog saveza Srbije sa ciljem razvoja boksa u Srbiji i rezultat je saradnje dva saveza.

Pedro Israel Marrero (Ciego de Avila, CUBA), u boksu je više od 35 godina. Trenirao je kubanske boksere sa rezultatima na državnim prvenstvima, panameričkim igrama, centralnoameričkim igrama, svetskim prvenstvima, svetskim kupovima i svetskim serijama. Pored Kube, radio je kao trener i u Ekvadoru, Kolumbiji i Venecueli.

“Potrudiću se da prenesem svoje bogato iskustvo na mlade talente u Nišu i moj fokus će biti rad na stvaranju budućih šampiona. Verujem da ću biti značajna podršku u razvoju škole boksa, a već sam naišao na dobar prijem svih u klubu, saradnja sa trenerom Slobodanom Kostićem je sjajno startovala.” – istakao je Pedro posle prve radne nedelje u klubu.

Škola boksa BK NAISSUS se održava u prostorijama Sofke u ulici Strahinjića Bana 2a, a termini su ponedeljkom, sredom i petkom od 17 sati, utorkom i četvrtkom od 19 sati. Škola je besplatna i dostupna za sve mladiće i devojke do 18 godina i deo je projekta Bokserskog saveza Srbije.

Što se tiče narednog kola SUPERLIGE Srbije koje je na programu 13. maja, BK Naissus dočekuje BK ROKICU iz Loznice koji je direktan konkurent za plasman u polufinale. Revanš je u Loznici već 16. maja. Pobedom bi niški klub osigurao plasman u plej of i nastavio borbu za titulu šampiona Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com