Sport

Iskusni čuvar mreže ponovo u “Želji”

U rukometnoj Superligi Srbije već nekoliko sezona, po završetku svake utakmice, treneri oba tima biraju najistaknutijeg aktera u protivničkom taboru. Na osnovu tako zasluženih priznanja MVP-ja, sačinjava se rang-lista, a čak dvojica rukometaša koji su bili najbolji po tom osnovu u poslednje tri sezone šampionata naše države, pojačali su ovog leta Rukometni klub Železničar.

Mladen Krsmančić, ujedno i najbolji strelac prošlosezonskog osnovnog dela Superlige, ugovor je potpisao još pre nekoliko nedelja, a to isto juče je učinio Dejan Zlatanović, i time samo formalizovao ono što je znatno ranije dogovorio sa novim rukovodstvom kluba, budući da se od prvog dana priprema stavio na raspolaganje treneru Josifu Petkoviću.

“Dejan je ispoštovao svoju reč i veoma smo srećni što smo potpisali ugovor sa takvim igračem. Iskusan golman njegovog kalibra daje stabilnost svakoj ekipi i ubeđeni smo da smo mnogo dobili njegovim dolaskom”, potvrdio je Ivan Šmigić, novi tim-menadžer „Želje“.

Zlatanović se, tako, vratio u Niš nakon dve godine provedene u Crvenoj zvezdi. On je, u dve sezone u ondašnjem Železničaru, prošao put, što se kaže, „od šampanjca i kavijara, do hleba i igara“, odnosno osetio je obe strane medalje.

Najpre je, u proleće 2014. godine, bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje pehara Kupa Srbije, par meseci kasnije sa Nišlijama učestvovao i u dva kola kvalifikacija za EHF kup, a onda je, u sezoni 2014/15, onoj koja je najavila totalno posrtanje trofejnog kluba na svim poljima, opstanak izboren u poslednjem kolu…

“Sada je ovde sasvim druga priča. Verujem u ovaj novi projekat, verujem ljudima koji su mi ga predstavili i koji će voditi klub u narednom periodu, a pre svega Ivanu Šmigiću, koga jako dugo poznajem i sa kojim sam, svojevremeno, igrao zajedno u Radničkom iz Kragujevca. To poverenje, osim na pomenutom poznanstvu, zasniva se i na poslednjim dešavanjima. Sve neke tekuće stvari koje smo dogovarali prethodnih dana, klub je ispoštovao, i to je za mene još jedan znak njihove i ozbiljnosti čitavog projekta oporavka niškog muškog rukometa”, istakao je Zlatanović.

Zlatanović se, pre nekoliko meseci, okitio peharom Kupa Srbije i sa Crvenom zvezdom, tako da se u Niš vraća na najmanje onako dobrom nivou po kakvom ga ovdašnji ljubitelji rukometa pamte.

Jeste ušao u 39. godinu, ali za golmane je već izlizana ona komparacija sa vinom i trajanjem. Dejan se u taj stereotip savršeno uklapa, saopštili su iz rukometnog kluba “Železničar”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com