KolumnaTurizam

Iskoristimo turističke potencijale Niša!

Za nekoliko dana u Nišu će biti održan Sajam turizma, na kojem će izlagači predstaviti ponude turističkih destinacija.

Niš je tradicionalno grad meraka i dobre zabave ali čini mi se sa još uvek neiskorišćenim mogućnostima i potencijalima. Zašto ne bismo centar grada oplemenili novim bojama?

Da li je neko od Vas obratio pažnju na stare zgrade na trgu kralja Milana do Tvrđavskog mosta. Verujem da nije, zato što su fasade bezlične i monotone. Kada bi bile obojene jačim bojama, verujem da bi svako od turista poželeo da se fotografiše baš ispred tih zgrada, a bile bi i odlična pozadina Spomeniku oslobodiocima Niša Iz profila.

Ljubitelji prirode i zelenila očekuju dodatne sadržaje u užem i širem centru grada.

Trebalo bi da napravimo zonu za rekreaciju duž čitave Nišave. Zašto ne bismo Nišavu u centru grada dodatno uredili, postavili moderne žardinjere, vodene multifunkcionalne slapove, po ugledu na one u Zlatiborskom jezeru.

Zamislite i da imamo uređenu gradsku plažu na Nišavi sa dodatnim sadržajima. Zar ne bi porodice sa decom vikende provodile upravo tamo?

Čini mi se da je sadržaj za decu u Nišu veoma siromašan.

Bilo bi lepo da se svakog vikenda u Tvrđavi organizuje postavka vitezova i junaka iz Srednjeg veka, sa svim potrebnim rekvizitima i mogućnošću da deca isprobaju sve veštine iz tog doba.

Zašto ne bismo otvorili Dino park ili Avantura park ili recimo park sa veštačkim jezerom?

Prava atrakcija bio bi i javni akvarijum i tropikarijum. Ljubitelji riba, kornjača i ostalih životinja bili bi oduševljeni.

Naravno da Nišu nedostaje jedan veliki zoo vrt. Za to je potrebno dosta para, ali za ove prethodno navedene i ne toliko, a Niš i Nišlije zaslužuju mnogo više od onoga što trenutno imaju.

Verujem i znam da grad Niš treba i može da živi od turizma!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Niš je siromašna Balkanska kasaba, pre svega u ljudima. O zabavi u Nišu suvišno je trošiti reči. Običnu kuglanu nemamo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com