Društvo

Invenstitori zainteresovani da grade hotele u Niškoj Banji

Da je Niška Banja sve interesantnija turistima govore zvanični statistični podaci, ali i činjencica da je sve više invenstitora zaiteresovano da hradi hotele u ovom mestu nadomak Niša. Prema očekivanjima predsednika Gradske opštine Dušana Živkovića, već sledeće godine će biti i realizovano nekoliko poslova. On kaže da se raspetljava i Gordijev čvor kada su problemi sa rekonstrukcijom starih hotela u pitanju i nada se da će nedovoljno iskorišćeni potencijal Niške Banje, uskoro biti vraćen u sam vrh banskog turizma u Srbiji.

 

“Niška Banja je danas jako interesantna invenstitorima i mi svakodnevno razgovaramo sa njima. Naravno, uvek je najveći problem adekvatna planska dokumentacija, jer celokupna imovina nije u vlasništvu Grada ili Republike.  Potrebni su dogovori i sa privatnim vlasnicima parcela, ali je dobro da je povećano interesovanje. Očekujemo da se u narednoj godini nekoliko poslova i realizuje i da Niška Banja dobije nove hotele, tržne centra i sve ono što pripada jednom turističkom mestu”, istakao je Živković.

Foto: V.Milićević

Od je podsetio i da su postojeći hoteli, Ozren i Srbija dobili nove vlasnike. Oni nažalost još uvek nisu krenuli sa rekonstrukcijom.

Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja

“Nadamo se da ćemo u sledećoj godini imati adekvatnu plansku dokumentaciju i da će imati mogućnost da rade. Veliki su problemi bili koji su se vukli iz prethodnog perioda, ali dobro je da novi vlasnici nisu izgubili volju, da se trude i da svakako žele da te hotele rekonstruišu i da budu sa namenom turizma i ugostiteljstva u budućem periodu”, rekao je Dušan Živković.

Predsednik opštine Niška Banja je kazao da je dobro i to što je prodat i restoran koji je bio u vlasništvu hotela Partizan.

“On se intenzivno rekonstruiše, tako da će sledeće godine Niška Banja dobiti i restoran u kome mogu da se organizuju i velika veselja, na šta smo mi u Banji ranije i navikli”, dodao je.

Da turizam u Niškoj Banji ide uzlaznom putanjom govore zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku. U Niškoj Banji je od 1. januara do kraja septembra boravilo oko 5.200 turista, koji su ostvarili blizu 30.000 noćenja, što je povećanje od oko 79,1 procenat u odnosu na isti peroid prošle godine. To povećanje je svakako uzrokovala i mera Vlade Republike Srbije, to jest uključivanje Niške Banje u meru subvencionisanih smeštaja putem vaučera. Ove godine su za Nišku Banju povučena 2.200 vaučera, što se i videlo po zvaničnim statističkim podacima.

“Očekujemo i da u ova poslednja tri meseca ove godine podaci budu znatno bolji u odnosu na prethodnu godinu. Boljoj posećenosti je sigurno doprineo i bogat sadržaj velikog letnjeg festivala. Sadržaj je u banjskom naselju bio dominantan, ali smo imali i sadržaj u Prvoj Kutini, u naselju Nikola Tesla i u Sićevu”, rekao je Živković.

Niška Banja nema velike smeštajne kapacitete, ali ono što ima je ove godine bilo puno. Ona raspolaže sa preko 20 kategorizovanih privatnih smeštaja i pet mini hotela. Institut raspolaže sa 560 ležajeva.

“Naravno da ćemo ove Nove godine najviše imati turista iz Bugarske. Njima će svakako biti lakše da dođu u Banju ukoliko se do tada bude pustila u saobraćaj spojnica sa Koridorom 10”, kazao je Živković Niškim Vestima.

Povećanju broja turista u Niškoj Banji sigurno je uticala i korona, jer je doprinela da se svest ljudi poveća i da oni postanu svesni da je krajnje vreme da se okrenemo zdravom načinu života, da je zelenilo izvor zdravlja i da je banjski turizam jedan od najboljih vrsta turizma koji mogu da se koriste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Na koju foru je odvojen restoran od Hotela Partizan i kako je mogao da se proda? Ko je lud da kupi posle toga hotel ako nema restoran,gde bi mu se gosti hranili? Opet neko muljanje i neko je podmitio nadlezne za taj restoran jer ce od njega imati korist.Radice vikendom svadbe,rodjendane i druga slavlja a preko nedelje normalno za sve.

    1. Niste obavesteni pa zato pisete neistinu. Hotel “PARTIZAN” na prvom spratu ima prelepu salu za sve namene, koja ima izlaz na terasu. Nekada je radio punom parom. A da li ce u budusnosti nesto biti pitanje je. Jedno je sigurno da zbog licnih interesa i neznanja ranijih predsenika
      Banja tavori nepravedno.

  2. Evo smejem se ovim lažima i od Dušana i od tih fantoma investitora. Hotel Srbija ne postoji to je ruina . Hotel Partizan je zapaljen čik pogodi od strane koga a što se tiče Hotela Ozren tužna priča pre bih samo reko mladost i dečački dani su bili prelepi u kuglani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com