Kultura

Internacionalni koncert sa turskim i srpskim umetnicima

Večeras, 13. marta u Koncertno – izložbenom prostor Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a) sa početkom u 20 sati nastupiće internacionalni sastav, koji čine turske umetnice Dilbag Tokay – violončelo, Emine Serdaroglu – klavir, i izvođači iz Srbije fagotista Tadija Minčić koji živi i radi u Nemačkoj i klarinetista Andrija Minčić. Ulaz je slobodan.

Na programu su dela Sen Sansa, Lista, Šumana, Mocarta, Hartmana i Mendelsona.

Detaljan program i biografije možete pogledati na sajtu Koncertne sezone FU – http://www.artf.ni.ac.rs/koncertnasezona/index.php/cellopianoduo-i-andrija-mincic/

“CelloPianoDuo” koji čineu Dilbag Tokay – violončelo i Emine Serdaroglu – klavir, kombinuju klasičan repertoar sa delima savremenih kompozitora i donose mešavinu muzičkih stilova na koncertnoj bini. Opseg njihovog repertoara je od dela klasičnih kompozitora do majstora 20. veka. One takođe izvode premijere dela savremenih turskih kompozitora. Od 1999. godine duo intenzivno nastupa u najprestižnijim koncertnim salama u Istanbulu kao i drugim gradovima i festivalima sa ciljem promovisanja klasične muzike u Turskoj.

Nastupale su u Švedskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Kipru i Bugarskoj. Kao duo, učestvovale su u muzičkim akademijama gde su imali priliku da rade sa umetnicima kao što su čelista Frieder Berthold, Niels Ullner i pijanista Karlo Levi Minzi, Mario-Ratko Delorko, Pavle Trein i Karl Ponten.

U Nemačkoj, na koncertnom otvaranju “Piano and Chamber Music Academy” nastupile su kao solisti sa orkestrom premijernom kompozicijom Paula Treina “Old English Landscapes: Surrey”. Njihove koncerte snimale su turske televizije a gostovale su na raznim televizijskim i radio programima. Kao duo, one uživaju u nastupima sa turskim i stranim umetnicima u različitim kamernim sastavima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com