Društvo

Inspektori Nišavskog okruga obradili 32.000 predmeta

Inspektori Nišavskog okruga tokom ove godine radili na 32.000 predmeta, što je gotovo 35 odsto više predmeta nego prošle godine, rekao je načelnik tog okruga Aleksnadar Cvetković.

„Naredne godine očekujemo još veći broj predmeta, jer će naši inspektori raditi na ozakonjenju objekata“ rekao je Cvetković na završnoj godišnjoj konferenciji Nišavskog okruga na kojoj su ručnim satovima nagrađeni najbolji predstavnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije i koji su dali svoj doprinos u očuvanju reda i mira.

On je dodao da je Nišavskom okrugu ove godine stiglo oko 6.000 predmeta iz oblasti ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata.

Cvetković je kazao da se taj okrug suočava sa manjkom inspektora pošto je za samo nekoliko godina, prirodnim odlivom, njihov broj smanjen sa 159 na 109.

„Očekujem da ćemo naredne godine popuniti šumarsku, zdravstvenu, vodoprivrednu, ali i druge inspekcije”, dodao je Cvetković.

On je najavio da će rukovodstvo Nišavskog okruga i inspektori iduće godine obilaziti opštine tog području da bi pomogli lokalnim samouprava u rešavanju problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

„U sistem smo uveli i nove zakone, nova pravila kako bi bili bliži evropskim standardima“, dodao je Cvetković dodavši da Zakon o inspekcijskom nadzoru u ovoj godini bio najbitniji.

Nagrađeni predstavnici MUP-a i sektora za vanredne situacije Nišavskog okruga su:

Vesna Bogdanović Stevanović PS Svrljig, Odsek za upravne poslove
Krstić Andrija, PU Niš, Odeljenje kriminalističke policije
Jovanović Živan, PS Gadžin Han, vođa sektora
Lazić Zoran, PS Ražanj, vođa sektora
Živković Oliver, PS Merošina, sektorski policajac
Zdravković Danijel, PS Doljevac, vođa saobraćajnog sektora 1.kategorije
Najdanović Branislav, PS Aleksinac, zamenik vođe sektora
Miletić Aleksandar, Odred žandarmerije u Nišu
Kostić Zoran, Uprava za vanredne situacije, komandir vatrogasno-spasilačkog odeljenja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com