Virus KoronaZdravlje

Inspekcija od ponedeljka pojačava kontrolu poštovanja epidemioloških mera

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto. Ipak, mnogi se ponašaju kao da korone nema, mnogi ne poštuju preventivne mere. Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi. Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove kaže za RTS da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

Goran Stamenković je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su inspekcijske službe su na terenu svih ovih dana.

“Nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera. Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja meseca, 50 posto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana”, rekao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

“Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida 19”, kazao je Stamenković.

Napominje da su ekipe prisutne, i dodaje da mnogi inspektori nisu koristili nijedan dan godišnjeg odmora godinu dana.

“Apsolitno će biti angažovanje maksimalno svih raspoloživih resursa i kapaciteta. To znači prepoznavanje rizika. Sanitarna inspekcija vrši inspekciju bazena, česama, centralnih vodovoda, vrtića, predškolskih ustanova i kolektivne ishrane. Već smo izrekli nekoliko zabrana. Od sutra prepoznavajući rizike usmerićemo ponovo ciljane kontrole”, kazao je Stamenković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. А, јел’ ће да контролишу ко је из државног врха дозволио да хиљаде Индијаца долазе у Србију директно из Индије, где се дешава помор од Короне и делта варијанте?? Ко контролише шта ти људи раде, где иду, да ли имају симптоме у току 2 недеље које проводе у Нишу и Србији??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com