Društvo

Informatičar odstrelio vuka na Viniku

Ivan Vukić iz Donjeg Matejevca, informatičar u niškoj Gradskoj upravi, odstrelio je na početku ove nedelje džinovskog vuka i to na Viniku, u neposrednoj blizini Brenice i Huma.

Vukić rekao je za „Niške vesti“ da je sa drugim lovcima bio u „čeki“ u večernjim satima.

„Lovočuvar je postavio mamac, pošto su se meštani Brenice i Huma u poslenje vreme žalili da im neka divlja životinja uništava stoku. Noć je bila odlična za lov, jer je bila mesečina. Oko 21 sat primetio sam sileutu neke životinje kako se približava mamcu. Ispalio sam dva hica i oborio je. Mislio sam da je licisa ili šakal, a ispostavilo se da je vuk“, izjavio je Vukić.

Kazao je, da su, svi bili zaprepašćeni kada su videli da je odstreljena životinja vuk i to kapaitalac, težak 45 kilograma.

„Neobično je što je bio „samotnjak“, jer vukovi obično idu u čoporu. Silazio je u sela u potrazi za hranom što je neuobičajeno za ovaj period jer u šumama ima dosta divljači“, rekao je Vukić.

Dodao je da iza sebe ima više od 25 godina lovačkog staža, ali da do sada nikada nije ulovio vuka, iako mu je uža specijalnost istrebljivanje predatora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. To nije informaticar to je idiot. Covek je najveci predator, istrebi i sebe kad ti je to vec uza specijalnost.

    1. Tako je..sam sebe da istrebi je najbolje jer takvi su samo šteta za životnu sredinu.Lov treba zabraniti.

    2. Vuk koji se SAM spusti do naselja u ovo doba godine (suma je puna divljaci, nema potrebe da trazi hranu), odbacen je od copora. Razlog je ili ima besnilo, ili je napao vodju (mada bi u ovom drugom slucaju verovatnije bio mrtav). U svakom slucaju sigurno je bio agresivan i opasan kako po domace zivotinje, tako i po ljude… Nazalost, jedino odstrel pomaze. Nzm dal ste culi za termin “Hajka na vukove”, gotovo sam siguran da se niko nije naljutio na njih… 🙂 Vec im se broj povecao toliko da im je postao mali prostor i pocinju da se spustaju u naseljena mesta i ugrozavaju ljude…

  2. Tako je..najbolje je da istrebi sebe i slične njemu.
    Pazi junaka,kamuflirao se,postavio mamac,čekao na mesečini jadnu gladnu životinju i pucao sa ko zna kolike udaljenosti..heroj.
    Zašto se ne traumiram kad lovci upucaju jedan drugog..pa valjda zato što karma to određuje.

  3. Meni ovo liči na čehoslovačkog vučjeg psa. Kako god ovaj lik je debil teški. Vuk je životinja važna za eko sistem. Čega se pametan stidi budala se time ponosi!

  4. To je blizu mene na 1km… Vukova ovde ima stalno vidjali smo ih u po bela dana e sad treba li ih ubijati ili ne pitanje je sad ne znam samo je li ovaj opštinar bio na ratištu kad je trebalo srbiju braniti…

  5. Lepo napisaše i Đoka i Ica i Stole i Danko: nije ovo informatičar, nego budala.
    I ne znam što blatiš časnu profesiju.
    Trebalo je da tu sliku kriješ kao zmija noge i da je pokazuješ samo umobolnicima kakav si i sam.
    Milsiš da si mnogo veliki baja zbog toga što si uradio?
    Što nisi nahranio tog vuka ili psa, šta god da je? tako ne bi napadao domaće životinje i to bi te sprečilo da ispadneš zlotvor i kreten.
    Znaš li šta si sve upropastio u prirodnom sledu događaja? Ne znaš. Ti si informatičar. Nisi prirodnjak. Pa šta ćeš onda u prirodi osim da remetiš njen normalan život.
    I da se vratim na početak: BUDALA.

  6. Najgori ljudski materijal, ako se ovaj uopšte može nazvati čovekom. Kamo lepe sreće da se ovakvima zabrani razmnožavanja, da ne šire svoje kukavne gene.

  7. “meštani Brenice i Huma u poslenje vreme žalili da im neka divlja životinja uništava stoku. ”

    Pitao bih vas da vam svako drugo – trece vece nestane po neko jagnje, koza, krava do kojih ste sa teskom mukom dosli i koja vam (u vecini slucajeva) prehranjuje porodicu. Lovci i lovocuvari ne idu redom i ubijaju zivotinje vec se staraju o njima i vode racuna o broju (“Dodao je da iza sebe ima više od 25 godina lovačkog staža, ali da do sada nikada nije ulovio vuka, iako mu je uža specijalnost istrebljivanje predatora.”).

  8. Čega bi se stideo pametan čovek – BUDALA se time ponosi.
    Evo da predlozimo ovog heroja idiota za 11 januarsku nagradu grada Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com