Društvo

IMENOVANI novi VD direktori

Zbog zakazane Sednice Skupštine Grada sutra u 8 sati gde treba da budu verifikovane odluke Odbora za imenovanje, rano jutros održan je sastanak odbora koji je imenovao nove VD direktore niških javnih instucija i preduzeća, rekao je za Niške Vesti Ivan Jovanović, predsednik Odbora za imenovanje.

Za VD direktora JP “Apoteka Niš” imenovan je Radojko Matić, umesto doskorašnjeg Dimitrija Jankovića kome je istekao mandat.

“Na mesto VD direktora SC “Čair” imenovan je Dragan Perić koji već obavlja tu funkciju ali mu je istekao mandat i trenutno mora da bude u VD stanju”, rekao je Jovanović za Niške Vesti.

Toplana je dobila novog VD direktora to je već pominjani u medijima Predrag Milačić, dok će donedavni direktor Zoran Stojanović ostati da radi u ovom javnom gradskom preduzeću dok za nekoliko meseci ne stekne uslov da ode u zakonsku penziju.

JP “Gorica “dobila je novog VD direktora, to je Igor Novaković koji je godinama unazad bio zamenik direktora u nekadašnjem preduzeću Gorica, pre nego što je ono podeljeno u nekoliko delova, a delovi pripojeni drugim javnim preduzećima Mediani i Parking servisu.

Nakon što je direktor Galerije savremene likovne umetnosti Milić Petrović podneo ostavku na čelo ove gradske institucije kao VD direktora postavljena je njegova pomoćnica Emilija Ćoćić Bilić.

Odbor za imenovanje smenio je i članove Upravnog odbora Predškolske ustanove “Pčelica”, po zapisniku o vanrednom ispekcijskom nadzoru u ovom preduzeću. Smenjena su tri člana iz reda zaposlenih i tri člana iz reda roditelja.

Odlukom odbora razrešen je i kompletan Školski odbor OŠ “Vuk Karadžić” koji nije postupa po zakonu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com