Ekonomija

Ilić: Budžet umanjen za 115 miliona dinara

Skupština grada Niša danas zaseda poslednji put u ovoj godini, a na dnevnom redu će se naći pre svega programi rada javnih gradskih preduzeća i ustanova za 2021. godinu. Na dnevnom redu današnjeg 19. po redu zasedanja je predlog odluke o izmenama budžeta grada Niša za 2021. godinu.

Prema rečima Nine Ilić v.d. načelnice za finansije, nakon što su sve Uprave sagledale svoje potrebe i svojih indirektnih korisnika, zaključile su da su planirana sredstva u većem iznosu nego što se planiralo. Ilićeva objašnjava da ukupan budžet sada iznosi skoro 12 milijardi dinara iz budžetskih sredstava, ali da je sadašnji budžet manji u ovoj godini za 115 miliona u odnosu na tekući budžet koji je do sada važeći.

” Od 100 miliona koja su namenjena za putovanja, a nisu realizovana, izdvojiće se 2 miliona i 400 hiljada  planiranih za realizaciu skupa  u organizaciji Narodnog Univerziteta u Nišu koji je vezan za učešće u finansiraju naučnog skupa čija se tema odnosi na nasilje u školama, na samu prevenciju, ali i zloupotrebu, objašnjava Ilić.

Ona navodi da se prihodi se ostvaruju do 20 .decembra, a ostavreno je  87% u odnosu na planirane prihode, a što se tiče rashoda ostvareni su za 85 %, dok je prethodnih godina iznosilo oko 80%.

“Ekonomske klasifikacije koje se odnose na realizaciju programa naučnog stručnog skupa gde će učestvovati 400 učesnika zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i školama, a tema je zaštita dece od nepredviđenih situacija, nasilja i zloupotrebe psioaktivnih supstanci . Za to je Grad opredelio 2, 4 miliona dinara iz budžeta, ali smo zato skinuli 100 miliona sa troškova putovanja dece na takmičenja jer se nisu realizoavala zbog situacije sa Korona virusom”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com