Sport

III KONSTANTINOV KUP održan u Nišu; Proslavljeni borci i mlade nade odmerili snage (VIDEO)

III Konstantinov Kup održan je u Nišu u organizaciji Kik-boks kluba Konstantin u sali Sportskog saveza. Svetski prvaci, proslavljeni borci ali i mlade nade odmerili su snage kako bi što spremniji dočekali naredna takmičenja.

U sali Sportskog saveza Niša okupilo se blizu pedeset takmičara iz regiona, a među mladim takmičarima odvažno su sparingovali i oni najbolji ne samo u Srbije već i u svetu. Tako se u ringu danas našao i Aleksandar Konovalov, svetski prvak koji nikako rukavice ne odlaže dok kaže ne osvoji baš sve.

Aleksandar Konovalov, Palmini tigrovi

“Ovakvi kupovi znače puno za popularizaciju sporta i da sklonimo mlade sa ulice, da se bave bilo kojim sportom a ja svakako preporučujem da je to boks ili kik-boks. Meni je velika čast da me moje kolege uvek pozovu da sparingujem. Ja sam iz Jagodine ali ovde u NIšu imam puno prijatelja, kolega i rado dolazim. Drago mi je da je  puna sala danas i ovo je lepa slika”, rekao je višestruku svetski prvak Konovalov za Niške Vesti.

Ipak ističe da su Nišlije uvek za petama Jagodincima koji prednjače, po njegovim rečima, u ovom sportu.

“Nije baš da je mrtva trka, već malu prednost ima Jagodina kada su borci u pitanju, naročito ako govorim o klubu “Palmini tigrovi” jer smo mi najtrofejniji kik-boks klub u Srbiji, imamo najviše evropskih i svetskih titula. Daleko dobar je Niš. Imate ovde sjajne takmičare i porofesionalce Milan Cvetković, Stevan Živković, Zoran Stanković Trša, Mitar Dugalić, Srđan Radulović i njegov sin i još mnogo njih koji odlično predstavljaju Niš i Srbiju”, rekao je Konovalov.

On je dodao da su česti sparinzi nužni ako treneri žele da takmičari napreduju.

Siniša Vladimirović, Kik-boks klub Bor

“Rado dolazimo u Niš, naročito kada nas pozovu iz KBK Konstantin jer smo mi treneri nekada bili zajedno u ringu. Mi dolazimo ovde, Nišlije dolaze u Bor jer nam odmeravanje snaga itetako znači jer se na ovaj način diže forma i poboljšavaju veštine boraca. Na kraju dana bitan je bilans grešaka, da se vidi šta može da se popravi i unapredi, zbog toga smo tu. Ovi susreti su bitni i da vidimo mane mogućih protivnika. Ovde nisu bitni poeni, ko je bio bolji bitno je sve ostalo što nama puno znači u spremanju takmičara za neredna takmičenja i borbe”, rekao je Siniša Vladimirović, Kik-boks klub Bor.

On je najavio i da seniore čeka odlazak u Tursku na svetsko prvenstvo.

Ognjen Mitrović, takmičar

“Ovaj današnji kup nam donosi odlično iskustvo u borbama. Odlični su nam borci došli, evropski i svetski šamioni i pravo je zadovoljstvo sa njima sparingovati. Bitno nam je danas i ko će da pobedi koga – Sve nam je bitno jer nam daje smernice za dalje”, rekao je Ognjen Mitrović iz kluba Gard 018 koji se sprema da naredne nedelje nastupi na državnom prevenstvu.

Među iskusnima bio je je jedan od najtrofejnijih kik-boksera Niša Mitar Dugalić koji je navukao rukavice i pokazao kako to rade oni najbolji u Srbiji.

“Puno nam znače ovi sparinzi i kada nam u grad dođu velika imena našeg sporta. Trudimo se da budemo dobri domaćini ali i da pokažemo da možemo da prižimo otpor”, rekao je za Niške Vesti Dugalić.

III Konstantinov Kup; Foto: Niške Vesti

III Konstantinov Kup organizovao je KBK Konstantin koji ove godine obeležava deceniju postojanja.

“Puno mi je srce kada se okupimo u ovolikom broju. Kada nam bez razmišljanja u grad dođu svetski prvaci, fenomenalni sportisti koji su pravi primer onog najboljeg što naš sport ima. Imamo i puno maldih koji tek ulaze u naš sport i meni je dargo da su oni danas ovde mogli da vide kako to rade svetski prvaci. Puno nam znače ovi susreti i trudićemo se da ih bude što više”, rekao je Milan Cvetković, predsednik kluba i organizator.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niške Vesti (@niskevesti)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com