Kultura

„Igre u pesku“ poslednja premijera za 2018. godinu u Narodnom pozorištu

Niška publika imaće priliku da, premijerno, 20. i 21. decembra, na maloj sceni Narodnog pozorišta u Nišu, pogleda predstavu „Igre u pesku“ poljskog autora Mihala Valčaka, u režiji Davida Alića.

Ova duo drama, u kojoj igraju Miloš Cvetković i Maja Banković, je duboko emotivna priča o prvoj ljubavi i inicijaciji dvoje dece u svet odraslih. Istovremeno, kroz njihove igre u pesku, intimno i tanano ispričana je priča o njihovim svetovima i životima.

„Nemate osećaj da je pisanje teksta usiljeno, da je pisac jurio nešto. Čovek je sa lakoćom napisao određenu priču. I mislim da je ta lakoća kako u pisanju, tako i u razumevanju teksta, veoma bitna“, istakao je David Alić.

Osim Davida Alića, autorsku ekipu predstave čine i scenografkinja, Katarina Filipović, kostimografkinja Selena Tomašević i kompozitor Srđan Marković.

„Mogu da kažem da sam se malo uželeo kamerne scene. Jer deliti nešto na kamernoj sceni jeste zaista drugačije, kada je publika tako blizu“, rekao je Miloš Cvetković, glumac.

Direktor Narodno pozorišta Spasoje Ž. Milovanović sumirao je rezultate i najavio nove projekte, koji će biti realizovani u narednoj godini.

„Svakako, hoćemo da osvežimo unutrašnjost, pre svega, Narodnog pozorišta, da renoviramo scenu, zamenimo sedišta. Dakle jedna ozbiljna investicija“, ističe direktor Narodnog pozorišta.

Predstavu je finasijski podržala Ambasada Republike Poljske u Beogradu, prva repriza predstave je zakazana za 25. decembar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button