Virus Korona

Iako vrtići ne rade, vaspitači su tu

Nakon proglašenja vanrednog stanja, vrata 26 vrtića JPU “Pčelica” su se zatvorila. Ipak, vaspitači i ostali zaposleni rade, dezinfikuju i sređuju vrtiće i dvorišta da sve bude bezbedno i čisto kada se zujalice vrate.

Nagon proglašenja vanrednog stanja svi vrtići su dezinfikovani, sudovi očišćeni i spakovani, igračke, posteljine i dušeci na krevetićima oprani i spakovani, a nakon dezinfekcije soba iste su zatvorene. Ispoštovana je mera da majke dece mlađe od 12 godina, kao i zaposleni stariji od 60 godina i hronični bolesnici rade od kuće, navode u Pčelici.

Direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić angažovala je vaspitače i medicinske sestre-vaspitače za pomoć u kol centrima gradskih opština. Obezbeđena su četiri mobilna kombi vozila, vozači i serviri koji su dostavljali hranu korisnicima narodne kuhinje. Imenovan je Krizni štab na nivou ustanove čiji su članovi dobili različita zaduženja.

JPU “Pčelica” rešila je da našoj deci vreme provedeno kod kuće ispuni kvalitetnim sadržajima. Roditeljima je sada dostupan mejl malenepcelice2020@gmail.com kako bi dobili savet i olakšali svom detetu trenutnu situaciju. Na sva pitanja i nedoumice roditelja odgovaraće tim kompetentnih ljudi iz JPU “Pčelica”.

„Cilj nam je da vreme koje deca provedu kod kuće bude ispunjeno igrama i aktivnostima prilagođenim interesivanjima i potrebama svakog od njih. Naša deca su najvažnija i zbog toga želimo da uživaju u svom detinjstvu čak i u ovakvim okolnostima“, rekla je direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Ona je dodala da im malene pčelice nedostaju, da misle na njih i da zaposleni u ustanovi znaju koliko su vrtići prazni bez njihovih osmeha i zagrljaja.

Inače, procedura prijave dece nije obustavljena i ona se obavlja preko aplikacije e-vrtić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close