Društvo

I za Božić darovi najmlađim pacijentima UKC Niš

Skupština grada Niša u saradnji sa upravom Univerzitetskog kliničkog centra Niš, božićnim paketićima obradovala je na današnji dan pacijente dečijih klinika koji najradosniji hrišćanski praznik provode u bolnici.

Mališanima na Кlinici za dečije interne bolesti i Кlinici za dečiju hirurgiju, uz želje da što pre ozdrave, božićne darove uručio je predsednik gradskog parlamenta Boban Džunić.

Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša

„Od srca svoj deci želim zdravlje prvenstveno. Mališanima kojima smo danas doneli poklone, želim da svaki naredni praznik dočekaju zdravi u svom domu. Uz pomoć lekara UКC Niš ja ne sumnjam da će tako i biti i ovom prilikom se i medicinskom osoblju zahvaljujem na brizi i požrtvovanosti za sve pacijente“, istakao je predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić.

Na Кlinici za dečije interne bolesti, u dane praznika su uglavnom hronični pacijenti i oni koji su se razboleli tokom praznika, kaže rukovodilac ove klinike prof.dr Ljiljana Pejčić.

„Boravak u bolnici u vreme praznika nije prijatan ni odraslima ni deci. Ovi praznici su vreme darivanja i ovakve akcije deci koja moraju da ih provode u bolnici, pružaju sasvim drugačiji doživljaj boravka u bolnici. Ovo će im oplemniti i olakšati te dane koje moraju da provedu na klinici“, rekla je prof.dr Pejčić i izrazila zahvalnost svim donatorima ali i svim zaposlenima u UКC Niš koji praznike provode radno, brinući o pacijentima.

„Svi smo bili deca i znamo da ni jedno dete ne voli da ide kod lekara, ova i slične akcije su sjajan način da to delimično promenimo, a deci koja provode praznične dane u bolnici te dane bar malo olakšamo i ulepšamo“, složio se i rukovodilac Кlinike za dečiju hirurgiju dr Živojin Spasić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com