Sport

I Niš ima Ligu šampiona!

Nišlije i Gradska opština “Crveni Krst” mogu ponosno da se pohvale činjenicom da se u toku 2019. godine u Nišu održala Liga šampiona. Naime, u organizaciji karate kluba “Bušido NB” i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Crveni Krst, marta meseca, u sali Osnovne škole “Mika Antić” održana je Liga šampiona u karateu, u pojedinčanim konkurencijama, u kojoj je učešće uzelo 500 takmičara iz 40 klubova u Srbiji.

Prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO “Crevni Krst” istakao je da je cilj rukovodstva ove opštine da se kod mladih ljudi i sportista razvije sportski duh i duh timskog rada.

“Sportski i timski duh i te kako će im trebati kroz život. Upravo zbog toga Gradska opština Crveni Krst je za sportske i kulturne manifestacije izdvojila 7 i po miliona dinara. Siguran sam da ćemo i dalje izdvajati i biti pokrovitelji ovakvim sportskim manifestacijama”, kaže prof. dr Miroslav Milutinović.

Liga šampiona veoma je značajno takmičenje za sve karatiste, ali i sportiste, poručio je Oliver Tomić, predsednik Šotokan karate federacije Srbije.

“Koliko je bitno ovo takmičenje, govori podatak da četvoro prvoplasiranih u kategorijama ide na Prvenstvo Evrope”, rekao je Tomić.

Karate Liga šampiona okupila je najbolje takmičare naše zemlje, jer je ujedno bila i mesto selekcije članova reprezentacije, koji su predstavljali boje naše zemlje na evropskim turnirima.

Ovaj tekst je jednim delom sufinansiran od strane Gradske opštine „Crveni Krst“ na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com