Društvo

HRABROST: Za Časni krst pliva Jovanka Morović, majka troje dece!

Nišlijka Jovanka Morović ima 33 godine, prošla je ove godine sve lekarske kontrole i ona će sutra na bazenu “Čair”, zajedno sa još 18 takmičara, probati  prva da izvuče iz vode Časni krst. Aposlovent je medicine, a ovo joj je drugi put da se prijavljuje na Bogojavljensko plivanje. Prošle godine je odbijena, jer je lekar ustanovio da je u drugom stanju.

Jovanka Morović za Niške Vesti kaže da će, bez obzira na to koliko bilo hladno, sutra plivati za Časni krst.

Želja je stara i velika, ali prošle godine joj lekari nisu odobrili takmičenje.

Na lekarskoj kontroli ustanovljeno je da sam trudna, što ni sama nisam znala, jer je bio početak trudnoće”, kaže ova mlada Nišlijka kroz smeh.

Jovanka  ima petomesečnu bebu i još dvoje dece koji imaju 7 i 5 godina. Dodaje da ima veliku podršku porodice, ali da deca sutra neće biti iz nju, jer je ćerkica malo bolesna. Ali, biće suprug.

Jovankina deca

“Kao mlađa sam se bavila plivanjem, nisam se specijalno spremala za sutrašnje plivanje, ali ima uzbuđenja,” dodaje uz osmeh ova hrabra Nišlijka.

Međutim, Jovanka neće biti jedina žena u Srbiji koja pliva za Časni krst. Na Adi Ciganliji Nataši Teodorović je ovo već dva godina kako se takmiči, a u Grockoj će u ledenu vodu Dunava skočiti Mirjana Veselinović (33) i Jovana Grković (22).

Dve od četiri žene koje se se prijavile za Bogojavljensko plivanje imaju 33 godine. Simbolično, kada se zna da je Isus Hristos razapet u svojoj 33. godini života.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst koji jedanastu godinu za redom organizuje GO Medijana,  održava se u četvrtak, 19. januara godine na otvorenom bazenu SC „Čair“ u 12 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com