Servisne

Hladno sa obilnim padavinama i vetrom

U Srbiji se sutra očekuju veća količina padavina na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda, a tako će biti i narednih par dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na području Vojvodine i zapadne Srbije će sutra krajem krajem dana i u toku noći ka nedelji duvati jak severozapadni vetar, koji će u nedelju (15. septembra) imati udare olujne jačine.

I u ostalim delovima Srbije sutra će biti oblačno i hladno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde na istoku i jugoistoku biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji će uveče i tokom noći na severu i zapadu imati i udare olujne jačine. Najniža temperatura kretaće se od osam do 13 stepeni, a dnevna od 13 na severozapadu do 18 Celzijusovih na jugoistoku i istoku zemlje.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 14. septembar 2024: Zbog daljeg pada maksimalne dnevne temperature vazduha naročito izražene tegobe mogu imati cerebrovaskularni bolesnici. Oprez se takođe preporučuje astmatičarima i reumatičarima. Pospanost, bolovi u kostima i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

Nedelju i ponedeljak pratiće oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na visokim planinama kiša će preći u slab sneg. Intenzivnija kiša očekuje se u nedelju, uz količinu od 20 do 40 mm za 24 h i uz jak zapadni i severozapadni vetar koji će ponegde imati i udare olujne jačine.

Dnevne temperature znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra. Od utorka promenljivo sa sunčanim periodima, postepeno toplije, na severu uglavnom suvo, a u ostalim predelima sa lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com