Društvo

Hitno rešavanje statusa ruiniranih hotela u Niškoj Banji

Rešavanje statusa tri privatizova hotela u Niškoj Banji, i to do kraja ove godine, jedan je od prioriteta revitalizacije niškog medicinskog lečilišta, rekao je prilikom posete našem gradu, ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

Niška Banja će u narednih godinu dana stati na svoje noge, u nju će se intenzivno ulagati i biće svojevstan sklad medicinskog turizma i komercijalnog sadržaja, i istakao je ministar Krkobabić.

Sastanak u Gradskoj kući, ministar Krkobabić i gradonačelnik Niša
Sastanak u Gradskoj kući, ministar Krkobabić i gradonačelnik Niša

Ministar je rekao da Niškoj Banji nedostaje park i da će se nastojati da bude izgrađen uz angažovanje svih javnih preduzeća, posebno “Srbijašuma”.

“U banji imamo hotele koji su zatvoreni nakon privatizacije i mi nastojimo da to rešimo”, rekao je ministar Krkobabić. 

Predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović je istakao da će od vlasnika tri zatvorena hotela tražiti da se do kraja ove godine izjasne o svojim namerama sa tim objektima.

“Do sada se novi vlasnik „Ozrena“ i „Partizana’ nije pokazao kao ozbiljan partner. Bilo je reči da će hoteli biti prodati, pa potom da će biti renovirani”, rekao je Jovanović. 

On je istakao da opština poštuje privatno vlasništvo, ali da će naći način da primora vlasnike hotela da reše probleme sa tim objektima. Privatizovani su 2000-tih godina i pripadali ugostiteljskom preduzeću “Srbijaturist”. Sada su zatvoreni.

Hotel “Srbija” je počeo da se renovira u jednom trenutku, mada je novi vlasnik prekinuo radove jer nije imao novca da nastavi taj posao i sada je nekada najpoznatiji hotel u ovom mestu razrušena zgrada koja je ruglo banje.

Ministar je u razgovoru sa gradonačelnikom Niša dodao da će Vlada Srbije aktivno učestvovati u postavljanju Niške Banje na “nove noge“.

“Okosnica razvoja biće medicinski turizam, ali nemamo nameru da kočimo druge ozbiljne inicijative”, rekao je Krkobabić. 

Po njegovim rečima, Niška Banja ima lečilište koje je u medicinskom smislu na “vrlo zavidnom nivou i sa vrlo stručnim ljudima, ali ga treba unaprediti. Mineralna voda bogata radonom je ključni resurs. Ona mora da bude dostupna svim investitorima koji dođu ovde. Nameravamo da napravimo lep sklad medicinskog turizma sa komercijalnim sadržajima“, naglasio je Krkobabić.

On je podsetio da jedan dan lečenja u Institutu za rehabilitaciju Niška banja, posredstvom PIO fonda, sada građane košta 3.900 dinara, a oni “ne mogu da plate komercijalnu cenu od 70 evra dnevno koju zagovaraju pristalice velnes turizma.”

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je rekao da je želja i cilj da Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije stavi Nišku Banju u funkciju ne samo razvoja turizma i zdravstva, nego i razvoja Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com