Promo vestiZdravljeZdravlje i zdrav život

HIT u svetu, MAČA zeleni čaj – BEYOND

Mača je vrsta zelenog čaja koja izvorno potiče iz Kine gde se pila još od prastarih vremena.   U Japan je stigla u 12 veku gde je do danas ostala najznačajniji  deo čajne ceremnoije.  

Mača se  dobija  finim mlevenjem listova zelenog čaja koji je uzgajan na poseban način kako bi se očuvali nutritivni sastojci i jedinstveni ukus. Sadrži više antioksidanasa, hlorofila i kofeina od običnog zelenog čaja, otprilike kao i kafa, a zahvaljujući supstanci l-teaninu podiže energiju bez naglih skokova i padova. Listovi, s obzirom da su mleveni se praktično celi piju. –  poručuju iz Beyonda.

Neke dobrobiti Mača zelenog čaja:

– Snažan antioksidans

– Podstiče metabolizam i sagoreva masnoće

– Doprinosi snižavanju holesterola

– Čisti i detoksikuje organizam

Kažu da ovaj napitak ima kofeina otprilike koliko i kafa. Mača zeleni čaj je trenutno hit u svetu i preti da postane popularniji od kafe.

Iako se u svetu tek sada nešto više govori o ovom čaju, on se u Japanu pije još od 1191. godine.

BEYOND
Vožda Karađorđa 76b
018-514-182
shop@zdravahrana.com
FaceBook
www.ZdravaHrana.com

Mača može da se pije kao običan čaj koji se rastvara u vodi  ili sa mlekom, u svetu izuzetno popularan napitak „matcha latte“. Za rastvaranje se tradicionalno koristi mutilica od bambusa. Mača takođe može da se doda i u smutije, šejkove, kolače, sladoled i sl.

Ovaj čaj, kao i mnogo drugih proizvoda za zdrav život i dobro zdravlje, mogu  se naći u prodavnici Beyond u Voždovoj ulici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com