Društvo

Hej, hej, hej…stigao PANTELEJ!

Kao i svake godine, na dan Svetog Pantelejmona, vašar unutar i oko Pantelejske crkve je ,tradicionalno, najposećeniji, a na tezgama nema šta nema, od igle do lokomitive. Donji veš, šeširi, otirači, kućne potrepštine, slatkiši, a nađe se i po neka srpska zastava.

Uprkos visokim temperaturama, Nišlije su na ulicama kod crkve Sv. Pantelejmona gde su se odlučili da razgledaju i pazare. Kako nam kažu prodavci na vašaru, retko ko se odlučio za neku ozbiljniju kupovinu zbog sveprisutne nemaštine.

Crkva sv. Pantelejmona bila je puna Nišlija koji su se došli i da zapale sveće za svoje voljene, za zdravlje i sreću.

Na tezgama nema šta nema, od igle do lokomotive.

Tu su slatkiši, garderoba, plastika, igračke. Cene su jako pristupačne za građane Niša, slatkiši se kreću od 50 do 250 dinara, dok se popularni brendovi majica (uglavnom iz Turske) mogu naći po ceni od 400 do 600 dinara.

Opštoj pomami za kupovinom nije odoleo ni autor ovog teksta, pa je pazario majicu marke Converse za 400 dinara. Džaba kad se našlo!

Prodavci  se nadaju da će večeras, kada  i najviše ljudi dođe na Pantelej i kada se zavrte balerine, tviteri i ostale svetleće atrakcije, uspeti da zarade nešto više nego ovog prepodneva.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com