Sport

“Gymnais” turnir u sportskoj gimnastici

Održan tradicionalni međunarodni turnir u sportskoj gimnastici “Gymnais”. U sali sportskog centara “Šivara” gimnastičarke Niša ugostile su ekipu GK “CSKA” iz Sofije.

Gimnastičarke su se takmičile u dve kategorije, druga i treća selekcija, po međunarodnim pravilima Svetske gimnastičke federacije (FIG).

U kategoriji 2. selekcija prvo mesto osvojila je Elena Nikolova sa 45.40 poena, druga je bila Nikol Sokolova sa 45.35 poena, treća naša Emilija Radonjić sa 39.75.

U kategoriji 3. selekcija prvo mesto osvojila je Viktorija Čakova sa 47.05 poena, druga je bila Elizabeta Nikolova sa 45.85 poena, treća tamičarka GK “Niš” Marija Treskavica sa 42.70 poena.

Ukupne pobednice bile su gimnastičarke CSKA iz Sofije.

Ovaj međunarodni turnir održava se svake godine u cilju omasovljenja gimnastičkog sporta u Nišu, ali i održavanja prijateljstva između klubova. Zbog određenih organizacionih uslova koje GK „Niš“ ne ispunjava, kao što su zalet za preskok, podijum za parter, blizina sprava zbog saskoka, klub nije u mogućnosti da organizuje turnir sa većim brojem klubova. Ovaj turnir pomogli su Grad Niš i Komanda Kopnene vojske Republike Srbije , u čijoj je sali održan turnir.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com