Društvo

Gužve na graničnim prelazima. Na Gradini se najduže čeka

Poslednji vikend u julu, na srpskim putevima je doneo veći priliv vozila, a na graničnim prelazima gužve. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, ali će vozačima trebati strpljenja na graničnim prelazima.

Najduže se čeka na izlazu iz Sbije u pravcu ka Bugarskoj, pokazuju podaci Uprave granične policije.

U Auto-moto savezu Srbije ističu da su zadržavanja na Preševu trenutno oko pola sata, ali se na Gradini čeka oko 2 sata. Samo na izlaz iz zemlje čeka se od 45 do 70 minuta. Situacija u suprotnom pravcu je nešto povoljnija. Na ulaz u Srbiju na Gradini se u ovom trenutku čeka oko dvadeset minuta.

Inače, od podneva u subotu do danas u podne, prelaz Gradina prošlo je 21.000 vozila i 80.000 putnika.

Na Horgošu kolona na izlazu iz zemlje duga je oko tri kilometra, a čekanja su oko sat vremena. Na prelazu Batrovcima na izlaz iz Hrvatske čeka se dva sata, dok je na izlazu iz naše zemlje zadržavanje nešto kraće. Pojačan saobraćaj primetan je i na ostalim graničnim prelazima, pa se vozačima preporučuju manje frekventni prelazi.

I na graničnim prelazima sa Crnom Gorom pojačan je saobraćaj. Na Gostunu se čeka do 40 minuta, a na alternativnom prelazu Jabuka je znatno manje kamiona i autobusa pa se granica prelazi za desetak minuta.

O situaciji na graničnim prelazima možete se informisati i lično putem linka https://kamere.amss.org.rs/.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com