Društvo

Gradsko veće usvojilo planove poslovanja “Gorice”

Gradsko veće je na današnjoj sednici, između ostalog, usvojilo srednjoročni I dugoročni plan JKP Gorice, koji obuhvata prelazak 15 radnika iz sektora zelenila u JKP Medijana. Pored usvajanja planova I za ostala preduzeća, veće je izglasalo I rešenje o učešću grada u projektu kojim će biti unapređeni životni uslovi roma u divljim naseljima.

Cilj Grada je da JKP Gorica postane samoodrživo, a prvi koraci ka poboljšanju finansijske situacije u ovom preduzeću biće, kako je veće odlučilo, prelazak određenog broja zaposlenih u JKP Medijanu. Radi se o onim radnicima koji uređuju zelenilo na novom groblju, navodi većnik Igor Vojinović.

“Najverovatnije će određeni broj zaposlenih u Gorici, koji se bavi održavanjem zelenila na Novom groblju, biti prebačen u Medijanu. Na taj način će biti završena prva faza racionalizacije, a onda nas u drugoj fazi očekuje i dodatna racionalizacija“, navodi Vojinović.

Prelazak zaposlenih bi po planu trebalo da bude završen do 1. marta, nakon čega se očekuje izrada studije I analiza, a potom i racionalizacija zaposlenih u Gorici.

Na sednici je usvojen i zaključak kojiim se Gorici omogućava da otplatu svojih dugovanja prema javnim preduzećima započne tek posle 1. januara 2019. godine.

Većnici su izglasali i rešenje kojim grad prihvata učešće u projektu “Tehnička pomoć za unapređenje životnih i stambenih uslova romske populacije u neformalnim naseljima”.

Naime, u narednom periodu biće odabrana jedna lokacija na kojoj će se graditi socijalni stanovi, poput onih čija je izgradnja planirana na Stočnom trgu.

“U pitanju je uređenje divljih, neformalnih naselja. Izgradnjom stambenih jedinica unaprediće se kvalitet života ljudi koji tamo već žive”, navodi Ivan Petković iz KLER-a.

Kada je reč o izgradnji socijalnih stanova za 50 romskih porodica na stočnom trgu, u toku je priprema tehničke dokumentacije, nakon čega se, početkom februara, očekuje odabir izvođača. Početak izgradnje planiran je april ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com