Društvo

Gradski karavan na području Vinika

Uz pomoć Grada Niša JKP „Naisus“ preuzeo je vodovodnu mrežu prema Viniku koju su građani izgradili pre mnogo godina i njeno održavanje neće biti više njihov teret i problem, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom obilaska gradskog karavana tom prigradskom naselju zajedno sa predsednicom gradske opštine Pantelej Natašom Stanković.

“Proširili smo elektromrežu u dve ulice i ljudi su dobili osvetljenje, učinićemo to i u ulici Antonija Hadžića. Dogovorili smo se da asfaltiramo deo ulice Temske (ranije poznatu kao Vojni put) tamo gde on nedostaje, jer je imovina rešena”, rekla je gradonačelnica Niša.

JKP Mediana očistila je divlju deponiju pored pruge.

“Nije moguće rešiti sve probleme odjednom, ali jedno po jedno. Gradski karavan nastavlja obilaske narednih dana i meseci, srećemo se sa meštanima, samo razgovorom i konkretnim potezima možemo da rešavamo probleme”, napomenula je ona.

 

Foto: Grad Nis

“Vinik je nekad bio vikend naselje, ali je velikom izgradnjom i naseljavanjem to sada prigradsko naselje sa oko 1.000 stanovnika”, rekla je Nataša Stanković.

 

Foto: Grad Nis

Ona je najavila da će na mestu očišćene deponije staviti tablu sa upozorenjem da građani svoj otpad ne bacaju pored pruge.

 

 

 

“U sklopu redovnog programa čišćenja deponija, JKP „Mediana“ godišnje prikupi oko 6.000 kubnih metara otpada, a vanrednim angažovanjem na pet lokacija uklonjeno je već 1,500 kubnih metara otpada”, rekao je v. d. direktora „JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

Prošle godine vanredno uklonjeno je 3.600 kubnih metara otpada, napomenuo je on.

Uklanjanje kabastog otpada je besplatno i akcija traje od 1. aprila do 1. novembra. Dovoljan je poziv, kazao je Mihajlović i naveo da je prošle godine sa 1.500 prijavljenih adresa odvezeno 4.700 kubnih metara kabastog otpada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com