Obrazovanje

Gradska opština Palilula za tri meseca školama na svojoj teritoriji pomogla sa 800.000 dinara

Gradska opština Palilula u Nišu uspešno sarađuje sa svim obrazovnim ustanovama na njenoj teritoriji, a saradnja se sastoji kako od dogovora za zajedničke projekte tako i pomoći koju škole dobijaju od opštine. Inače, na teritoriji Gradske opština Palilula nalazi se sedam osnovnih i tri srednje škole kao i tri fakulteta, kaže predsednik te opštine Bratislav Vučković. On dodaje da je za poslednja tri meseca iz budžeta GO Palilula za pomoć obrazovnim ustanovama izdvojeno 800.000 dinara.

 

Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula

“Da bi smo definisali oblike saradnje sa predstavnicima svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji održani su sastanci sa njihovim predstavnicima, uglavnom direktora i dekana ali i članova stručnih službi. To je bila i prilika da nam predstavnici škola i fakulteta kažu sa kakvim se problemima sreću ali i da se vide načini na koje opština može da im izađe u susret u njihovom reševanju”, kaže predsednik GO Palilula Bratislav Vučković.

Vučković dodaje da je Opština u neprekidnoj komunikaciji sa ovim obrazovnim ustanovama.

“Obrazovanje je, počev od vrtića preko osnovnih i srednjih škola do fakulteta temelj budućnosti naše opštine, grada i zemlje, tako da smo odlučili da ulažemo u obrazovni sistem” kaže Vučković i dodaje da na svaki način pokušavaju da motivišu učenike da daju sve od sebe, ali da pomognu školama da funkcionišu na što kvalitetniji način.

Dodaje i da je iz budžeta Opštine za poslednja tri meseca za potrebe škola izdvojeno 800.000 dinara.

“Novac je namenjen realizaciji projekata sa kojima su škole aplicirale, a sada smo zajedno sa OŠ ‚‚Kralj Petar Prvi‚‚ aplicirali zajedničkim projektom kod Ministarstva energetike. Projekat je vredan 42 miliona.Radi se o uređenju fasade ove škole, popravku krova i zameni stolarije, zapravo za kompletnu rekonstrukciju škole”, naglašava Bratislav Vučković.

Projekat je deo programa energetske efikasnosti obrazovnih ustanova. Prema njegovim rečima i najmanja pomoć je od velikog značaja za škole, posebno sada u vreme korone kada se nastava odvija po posebnom metodu, onlajn.

‚‚Pre nekoliko dana smo Gimnaziji “Svetozar Marković” u Nišu poklonili laptop. Nije to neka velika pomoć, ali značiće ili školi ili nekom od učenika”, kaže Vučković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com