Društvo

Gradska opština Medijana ponovo pomaže mladim parovima da postanu roditelji

Gradska opština Medijana raspisala je Javni poziv za korišćenje sredstava Fonda „Sveta Petka“ za vantelesnu oplodnju. Pravo učešća imaju bračni parovi sa područja te opštine koji se leče od steriliteta.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja, odnosno drugu pomoć za lečenje neplodnosti u skladu sa odlukom nadležnog organa Gradske opštine Medijana.

Prijava se podnosi Komisiji za predlaganje korišćenja sredstava Fonda «Sveta Petka» na adresu Gradska opština Medijana, Pariske komune bb Niš, lično ili poštom.

Rok za prijavu kandidata na Javni konkurs za dodelu pomoći pri lečenju je do 23. marta.

Prijava mora da sadrži:

1. spermogram – ne stariji od 6 meseci,
2. bazični hormonski status – ne stariji od 6 meseci,
3. HSG,
4. otpusne liste sa eventualnih prethodnih ginekoloških operacija i otpusne liste sa eventualnnih prethodnih intrauterinih inseminacija i vantelesnih oplodnji.

Opširnije na sajtu GO Medijana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com