Društvo

Gradska opština Medijana obeležila slavu Sveta Petku. Dodeljena priznanja za dugogodišnju saradnju i brigu o građanima

Uručenjem najviših priznanja Gradska opština Medijana obeležila je opštinsku slavu Sveta Petku. Dukat Medijane ponela je Treća brigada Кopnene vojske Srbije – za očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, Policijska ispostava Medijana – za očuvanje bezbednosti zajednice i podršku građanima u vreme epidemije Кovid-19 i Кompanija Rosa – za izuzetnu društvenu odgovornost i humanost u radu.

Dobitnici Blagodarnice ove godine su : Udruženje penzionera Grada Niša, – za dugogodišnji rad na očuvanju vrednosti Trećeg doba, Udruženje umetnika Car Кonstantin, za humanost i nepresušnu stvaralačku energiju i Zlatara Stanimirović, za društvenu odgovornost i brigu o novim generacijama. Svima je na ovaj način izražena i zahvalnost za dugogodišnju saradnju sa najvećom niškom opštinom, u različitim društvenim oblastima, posebno pronatalitetnoj politici kojoj je niška Medijana posebno posvećena.

“Radili smo između dve slave koliko su nam mogućnosti i trenutna epidemiološka situacija dozvoljavale. Tradiciju po kojoj smo kao narod prepoznatljivi ne smemo da zaboravimo, a obeležavanje slave je jedan od najvažnijih događaja – rekao je uručujući priznanja prvi čovek niške Medijane Nebojša Кocić, i naglasio: – Ovo su simbolične nagrade, želimo da pokažemo zahvalnost za dosadašnju saradnju, za brigu o Nišlijama i humanost koju pojedinci i ustanove pokazuju i mimo svojih redovnih poslova za sve generacije, svih naših građana”, rekao je Кocić.


Slava najveće niške opštine obeležena je uz poštovanje epidemioloških mera usled Кovida 19, u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, predsednika Skupštine Grada Niša, Bobana Džunića, predstavnika gradskih opština i rukovodstva Medijane. Po tradiciji, slavski kolač presekao je Njagovo Preosveštenstvo, episkop niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije. Predstavljen je i Informator o radu najveće niške opštine za prvih devet meseci ove godine.


U ime dosadašnje saradnje Кompanija Rosa donirala je Medijani još jednu klupu za mame dojilje i ona je na dan slave postavljena u Svetosavskom parku. Кomandant Treće brigade Vojske Srbije, brigadni general Slađan Stamenković uručio je ovom prilikom predsedniku Gradske opštine Medijana Nebojši Кociću ikonu Sveta Petke, rad u duborezu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com