DruštvoZdravlje

Gradska opština Medijana i Dom zdravlja – za lepši osmeh dece

U okviru obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Niš uz podršku Gradske opštine Medijana, Predškolske ustanove „Pčelica“ i Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Niš organizovali su druženje sa najmlađima u u parku „Sveti Sava“.

Uz pozorišnu predstavu mališana Predškolske ustanove „Pčelica“ u opuštenoj atmosferi i druženju, stomatolozi Doma zdravlja Niš razgovarali su sa decom i roditeljima na temu prevencije bolesti usta i zuba kod dece. O

Ovom prilikom mališani su mogli da prisustvuju i demonstraciji pravilnog pranja zuba na medicinskom modelu, a deljen je i edukativni i zdravstveno-vaspitni materijal.


Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić istakao je da je Dom zdravlja Niš najveći u jugoistočnoj Evropi i da samim tim zaslužuje svaku vrstu pomoći da se zaposlenima, čija je stučnost nesumljiva, ali i pacijentima koji ovde dolaze po zdravstvenu pomoć omoguće što bolji uslovi za rad i lečenje.

Kocić je naglasio i da je Gradska opština Medijana partner Domu zdravnja u mnogim akcijama, kao i da će deo sredstava koja je opština dobila u akciji Uzmi račun i pobedi biti odvojen za nabavku savremenih aparata.

Klinički centar je sada na svetskom nivou, red je da takve uslove obezdbedimo i Domu zdravlja, dodao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Direktor Doma zdravlja dr Milorad Jerkan, zahvanjujući predsedniku Kociću na podršci, istakao je značaj ovakvih akcija u cilju promocije zdravlja usta i zuba, ali i u oslobađanju dece od straha od stomatologa.

Cilj ove manifestacije je inteziviranje aktivnosti koje doprinose unapređenju i očuvanju oralnog zdravlja stanovništva kao bitne komponente opšteg zdravstvenog stanja, kaže dr Jerkan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com