Društvo

Gradska opština Crveni krst pomaže porodicama čije su kuće izgorele u požaru sa po 150.000 dinara

Predsednik Gradske opštine Crveni Кrst razgovarao je sa sugrađanima iz Velepoljske ulice čija je imovina postradala u požarima koji su se dogodili ove zime. On im je rekao da je opštinsko Veće donelo odluku da se svakoj postradaloj porodici pomogne interventno sa po sto pedeset hiljada dinara.

 

“Skroman nam je budžet, ali smo ipak izdvojili milion i po dinara da pomognemo. Četiri su porodice u pitanju, sve im je izgorelo. Pomagaćemo i nadalje, u saradnji sa gradom. I naši sugrađani bi morali da malo više pažnje da posvete kada su njihove instalacije u pitanju”, kazao je predsednik prof. dr Miroslav Milutinović

Foto: privatna arhiva

Iako je šteta velika svaka pomoć je dobrodošla, istakli su stanovnici čije su kuće izgorele.

“Imali smo problema sa strujom i desilo se šta se desilo. Pomoć je dobrodošla, jer kada ostanete bez išta i ovo je puno”, rekao je Đorđe Ranđelović iz Tesličke ulice.

Vukašin Jovanović i njegova sestra su bili u stanu kada se zapalio. Vatra je došla od komšije, ali su oni ostali bez osnovnih stvari.

“Ostali smo bez obuće, odeće, nemamo knjige, sveske za školu”, rekao je Jovanović.

Stanovnici opštine Crveni krst zahvalili su se na ovoj pomoći i izrazili nadu da će ona naći način i značajnije im pomoći.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com