Društvo

Gradska opština “Crveni Krst” obeležila 15 godina od osnivanja

Gradska opština Crveni Krst, svečanom sednicom proslavila je dan opštine i obeležila 15 godina rada i postojanja. Kada je osnovana Gradska opština “Crveni Krst”, osvnovni zadatak i vizija bili su da ona bude servis građana, poručio je prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik ove opštine.

“Siguran sam da smo mi to ispunili, jer smo u okruženju naše opštine napravili i servis, tako da 33 hiljade naših sugrađana, sve usluge mogu tu da dobiju”, rekao je Milutinović.

Prioriteti, dodaje Milutinović, od osnivanja ostali su isti, a među najvažnijima su komunalna infrastruktura i uređenje građevinskog zemljišta.

“Mogu da kažem da od 23 sela, 19 još uvek nema kanalizaciju i time nismo zadovoljni. Mada smo u toku ove godine uradili sve prioritete koje smo zacrtali. Voda, kanalizacija i saobraćajnice prioriteti su i za narednu godinu, ali tu je i socijalna politika naših sugrađana, kojima treba pomoći i to radimo na dva načina. Tu je jednokratna finansijska pomoć, ali i akcija ‘Predsednik na pragu svojih sugrađana’, gde u paketima, do petnaestak hiljada dinara, u prehrambenoj i hemijskoj robi pomažemo”, kazao je predsednik GO “Crveni Krst”.

On je dodao i još jedan od prioriteta, a to su mladi na selu, kojima žele da stvore pogodan ambijent i uslove za život.

“Ove godine smo 7 i po miliona dinara izdvojili za sve sportske i kulturne manifestacije. Cilj nam je da mlade ljude dovedemo na što više sportskih terena, da proširimo sportski duh i duh timskog rada”, poručio je Milutinović.

A na svečanoj sednici povodom 15 godina postojanja GO “Crveni Krst”, uručene su i zahvalnice preduzećima i priznanja pojedincima.

“Tu su Aerodromi Srbije, JPU Pčelica, Dom zdravlja, Direkcija za saobraćaj, a za počasnog građanina izabran je prof. dr Radoslav Bubanj, a posebno priznanje je dobio i Episkop niški gospodin Arsenije i prorepktor Union univerziteta Nikola Tesla”, saopštio je Milutinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com