Društvo

Gradonačelnik Darko Bulatović obišao niški vodovod

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, zajedno sa direktorom JKP “Naissus“ Igorom Vučićem i njegovim saradnicima, obišao je deo sistema za vodosnabdevanje u krugu fabrike vode na lokaciji Medijana.

Bulatović je tom prilkom istakao da je odgovornost grada i rukovodstva na prvom mestu izvršavanje obaveza prema preduzećima i prema ljudima, kao i da je skoro pola obaveza već izvršeno prema vodovodu što će se nastaviti i u januaru.

Sve obaveze iz ranijih perioda koje je grad imao prema vodovodu biće izmirene, tvrdi gradonačelnik.

“Najbitniji sistem za grad jeste vodovod, u tom smislu sam svojim prisustvom danas hteo da to prvo pokažem a drugo da pokažem poštovanje prema radnicima, prema ljudima, na koje nije obraćana pažnja u ranijim periodima i godinama. Prinudom i drugim načinima ne ostvaruju se rezultati. Izraz poštovanja jeste i izraz podrške jer radnici shvataju značaj preduzeća, ali neki drugi ne shvataju. Moraćemo da menjamo neke stvari i navike, da bi se to podiglo na onaj nivo koji je neophodan da bi grad imao ono najbitnije u njemu, a to je voda.” naglasio je u svom obraćanju gradonačelnik Bulatović.

Direktor “Naissus”-a rekao je da će ova godina biti teška, po pitanju poslova, ali da ga sa druge strane raduje činjenica da su prvog radnog dana u novoj godini radnici i mehanizacija na Loznom kalemu angažovani i ozbiljno rade.

“Imaćemo još poslova, čeka nas Južni kolektor, naselje“Šljaka“, zamena muljnih ispusta na magistralnom cevovodu Ljuberađa – Niš. Ono što moramo stalno da ponavljamo a to je da poboljšamo nivo usluge našim sugrađanima, uporedo proizvodnja i kvalitet vode, održavanje postojeće mreže, održavanje, servis i baždarenje mernih uređaja. To nam je osnovni zadatak.” istakao je Vučić.

U kratkom osvrtu gradonačelnik je podsetio prisutne da je grad za godinu i po dana vratio finansijske obaveze u iznosu od milijardu i sedamsto miliona dinara, dug iz ranijeg perioda. Kako bi razumeli radnici koliki je to novac, gradonačelnik je naveo primer da je za izgradnju jedne ulice potrebno nekih pet miliona dinara ili čitav grad da se asfaltira za isti iznos ili pak da se izgradi vodovodna i kanalizaciona mreža od Niša do Beograda.

Nakon obraćanja, zaposleni su krenuli na svoje radne zadatke a gradonačelnik je u prisustvu direktora i saradnika obišao laboratoriju i pojedine službe u proizvodnji vode.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com