Politika

Gradonačelnik Bulatović obišao fabrike Cumtobel i IMI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, sa saradnicima, obišao je fabrike „Cumtobel“ i „IMI“ u kojima su u toku završne pripreme za zvanično otvaranje.

Svečano otvaranje pogona ovih fabrika, na kome će prisustvovati i Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Bulatović je ocenio kao još jedan dokaz da saradnja između grada i države nikada nije bila bolja.

”Ovo će za Niš biti veliki vikend i veliki praznik, rekao bih. Ovo će biti peta i šesta fabrika koje se otvaraju u poslednje dve godine u Nišu. To je jako značajno za grad koji ne pamti toliko značajnu podršku Države, Vlade, lično Predsednika Republike. Veliki broj značajnih investicija, smanjivanje broja nezaposlenih, povećanje broja zaposlenih u istom trenutku, podrška lokalnim projektima i zaista sve to nas hrabri, i daje nadu da naš grad staje čvrsto na svoje noge i da počinje da se razvija na zadovoljstvo svih građana Niša” rekao je  Bulatović.

Obilazeći fabriku „IMI“ u industrijskoj zoni Lozni Kalem, u koju će filipinski investitor u narednih 10 godina uložiti 30 miliona evra i koja će zaposliti i veliki broj inženjera i visokokvalifikovanih ljudi, Bulatović je rekao da je zadovoljstvo videti nove tehnologije u Nišu i da je to put kojim će Grad Niš i Država Srbija ići ubuduće, kako bi se i što veći broj mladih, visoko obrazovanih ljudi, zadržao u svojoj zemlji.

”U ove dve kompanije uskoro će ući blizu šest stotina novih inženjera. To je jako značajno, kako bismo sačuvali upravo one ljude koji su nam decenijama odlazili iz našeg grada i naše zemlje. Stvaraju se uslovi da ljudi mogu ovde da žive i rade, da imaju dobra primanja i mogućnost da se usavršavaju i bave naukom i razvojem. Sve to stvara novu sliku Niša i u ovom pogledu” poručio je Gradonačelnik Bulatović.

Gradonačelnik je obišao i Bulevar Cara Konstantina čija je rekonstrukcija završena i istakao da je čak dva meseca pre roka završen i kružni tok kod skretanja za Cumtobel, koji je važan za nesmetano odvijanje saobraćaja u ovom delu grada.

”Užurbano se radi i na obeležavanju horizontalne signalizacije i na završetku biciklističke i pešačke staze na ovom potezu, a čim se to završi, nastavljaju se radovi i dalje ka naselju Nikola Tesla, što će ovaj deo Niša značajno unaprediti i učiniti savremenijim” rekao je Gradonačelnik.

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas svečano  otvoriti fabriku za proizvodnju rasvete „Cumtobel“, a sutra fabriku automobilskih komponenti „IMI“ u Niškoj Banji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button