Društvo

GRADONAČELNICA: Ulica Svetolika Rankovića nije ponovo oštećena, već delom isečena zbog postavljanja instalacija

Nakon velikog nevremena koje je zahvatilo Niš, na društvenim mrežama se ponovo pojavila i ulica Svetolika Rankovića, na kojoj su se samo nekoliko nedelja nakon što su putari završili ulicu, pojavile brojne pukotine i izbočine. Ona je o trošku invenstitora asfaltirana po drugi put, da bi juče ponovo osvanula slika na kojoj se vidi da je ona sa jedne strane iskopana.

Rekonstrukcija ulice Svetolika Rankovića koštala je Grad 22 miliona dinara.

“Ta ulica je sa jedne strane delom isečena zbog postavljanja određenih instalacija što za kablovske operatere što za gasovod, a onu veliku količinu peska i šljunka naneo je upravo veliki bujični potok koji je došao sa neasfaltiranog dela te ulice koji nije imovinski rešen. Dezinformacija nekada zna da napravi veliki problem, a nisam pobornik toga da trčim za svakom dezinformacijom i objašnjavam zašto je to tako ili nije tako. Jesam pobornik istine i činjenica, sve ostalo je u domenu rekla kazala”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski komentarišući snimak koji je na svojim društvenim mrežama postavila narodni poslanik Stranke slobode i pravde Jelena Milošević.

Ona je komentarišući vremenske prilike koje su postale učestale, kada padne velika količina kiše za kratko vreme, rekla da je očigledno da je životna sredina poremećena, da se klima menja i da ćemo mi iz godine u godinu da se suočavamo sa problemima.

“Suština je u tome da je velika količina vode pala za kratko vreme. Nadam se da ćemo uz preporuku struke doći do rešenja šta nam valja činiti, posebno u delovima grada koji se sada grade, gde se grad sada širi, da se u startu stavljaju veći profili, ali i da na poseban rešavamo te neurolgične tačke”, kazala je gradonačelnica.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjelena.milosevic.5682%2Fposts%2Fpfbid0jS3aPvnthfcTZjB1PfnsXfBeAsRpa2FyUUDPPLUJoicLAj5b6VDPGr1jYPVYjSP8l&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”997″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe]

 

Kao jedan od problema gradonačelnica je istakla i spuštene trotoare na ulazima u dvorišta.

“Građani zahtevaju da se trotoari spuste, kako bi mogli nesmetano da ulaze u svoja dvorišta, a kada se desi da im budu poplavljena dvorišta i kuće onda pišu i pitaju šta da rade. U jednom trenutku kada želite da ostvarite svoj cilj ostvarujete ga, a kada imate posledice onda se ponovo obraćate gradu”, istakla je Sotirovski.

 

Ulica Svetolika Rankovića ponovo potonula „kao Atlantida“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Gospodjo Sotirovski par stvari:
    kao prvo ljudi traze da se spusti trotoar gde ulaze u dvoriste jer je normalno. Zivim u Minhenu i kod svake kapije i ulaza je spusten trotoar, ali voda ne ulazi jer je sistem odvodjenja atmosferske vode dobro izveden, pre toga projektovan i odrzava se.
    Drugo, u ovoj ulici koliko vidim je napravljen kanal za izmenu instalacija, da nije mozda ovaj sljunak iskocio sam iz kanala, ili? To sve sve sliva iz neasfaltiranih ulica koje ce biti zavrsene kad verovatno vratite onih 609 milion sto je pokrao Djilas, jer da nije pokrao sad bi cvetale ruze, ali eto on sve upropasti zemlju, narocito zadnjih 9 godina jer je on na vlasti, ili?
    Ako je izvodjac radova naneo pesak i sljunak zbog radova, to znacia da nije dobro obezbedio gradiliste i materijal, a upravo mu je grad tj TVOJE kolege (necu da kazem VI, jer nisi zalsuzila) dao dozvolu za radove, gradiliste….
    Prema tome, ne moze gradjanin da odredjuje kako stoji trotoar, ali mora da mu se obezbedi nizi trotoar da prilazak njegovoj parceli, a to sta se desava sa vodom na ulici to je problem grada

  2. Gradonačelnika je stručnjak opšte prakse za sve, sa specijalnim višim kursom u domenu saobraćajne infrastrukture. Građani nisu upućeni u “aktuelnu problematiku” iz ove oblasti i zato je sasvim razumljivo, ali ne i opravdano, njihovo nezadovoljstvo. Potpuno su ispustili iz vida, na neki način, sličan problem sa respiratorima. Naime kad je gospodin predsednik doneo respiratore u Novi Pazar, pošto su doktori mislili da su ti novi modeli sudo i veš mašina, morao je da im objasni šta je to što vide, čemu služi i kako radi. Tako je on i zaposlenim u fabrici aspirazora objašnjavao kako isti rade i za šta sve mogu da se upotrebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com