Društvo

Gradonačelnica Niša i komesarka za izbeglice razgovarale o trenutnoj migracionoj situaciji na jugu

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević, sastala se sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Razgovaralo se o problemima sa kojima se susreću najugroženije izbegličke porodice, o situaciji sa migracijama na jugu Srbije kao i o novim projektima i nastavku dosadašnje uspešne saradnje.

“Vodili smo sadržajan razgovor o trenutnoj migracionoj situaciji na jugu Srbije i daljem zbrinjavanju izbegličkih porodica. Planiramo nove projekte i nastavak uspešne saradnje. Кapaciteti Javne ustanove „Divljana“ i njihovo istoimeno odmaralište popunjeni su migrantima. Razgovarali smo i o trajnom zbrinjavanju izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije i raseljenih sa Кosova i Metohije, kupovinu seoskih domaćinstava i kupovinu građevinskog materijala.”, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Komesarka Stanisavljević istakla je da je obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja izbeglicama koje su u potrebi prioritet Komesarijata za izbeglice i migracije i da se u tom pravcu nastavljaju napori da što više izbegličkih porodica bude zbrinuto.

Sastanku su prisustvovali dr Marija Ranđelović, većnica za obrazovanje, Miljan Ćirković, v.d. načelnik Uprave za društvene delatnosti i direktor Dečijeg odmarališta „Divljana“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com