Društvo

Gradi se Vizitorski centar kod Cerjanske pećine

Centar za posetioce “Cerjanske pećine” biće završen do kraja godine, saznajemo od Uroša Parlića, direktora Turističke organizacije Niš koji je nedavno posetio obišao radove na izgradnji Vizitorskog centra kod “Cerjanske pećine” koji će već od Nove godine moći da koriste spelolozi, zainteresovani posetioci, ali I ljubitelji srenalinskog sporta.

Direktoru TON-a i njegovim saradnicima su se u obilasku radova pridružili i partneri iz Bugarske.

Vizitorski centar kod “Cerjanske pećine” biće površine 250 kvadratnih metara, a u njegovu izgrdanju uloženo je 551.442 hiljade evra, od čega je 85 odsto učešće partnera iz Bugrske, odnosno Evropske unije. Radi se o zajedničkom projektu Turističke organizacije Niš, Grada Sofije i udruženja “Love and Light” iz Montane u Bugarskoj, a u okviru “Interrerg” IPA programa, prekogranične saradnje Srbije i Bugarske.

“Cilj projekta je korišćenje i promovisanje “zelenog turizma”, obrazovno-naučnog i istorijskog nasleđa”, kaže Uroš Parlić.

“Centr obuhvata garderobu za presvlačenje sa sanitarnim čvorom, izložbeni prostor sa prodajom suvenira, kafić, kao i prostorije Uprave, koja je trenutno pod ingerencijom Direkcije za izgradnju”.

“Cerjanska pećina” prirodno blago, i nalazi se na 15 kilometra od centra Niša. Nakon završetka Centra za posetioce i kratke deonice puta, biće u potpunosti dostupna za posetioce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com