Društvo

Gradi se pet ulica na teritoriji Palilule

U toku su radovi i na asfaltiranju Francuske ulice na Delijskom visu, u Braća Krsmanovića kao i u Vojvode Putnika gde se menjaju dotrajale vodovodne cevi. U planu je da se posle ovih radova mašine presele u Igmansku, zatim u Zetsku i Ulicu Nikole Kopernika, najavila je prilikom obilaska radova gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Posle 30 godina uklonjene su bandere, rešeni pravno-imovinski odnosi, tako da je završena kompletna rekonstrukcija ulice Braće Mrnjavčevića i Šumarske u Nišu.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Tu smo da kontrolišemo šta se radi, da vidimo da li radovi teku predviđenom dinamikom i da vidimo šta ćemo dalje.Branka Krsmanovića će se rekonstruisati, krenućemo u rekonstrukciju dugoočekivane Zetske ulice, Nikole Kopernika, to su naše najprometnije ulice koje dugo godina čekaju rehabilitaciju, a onda ćemo usklađivati zahteve i predloge naših sugrađana i naše planove i videćemo šta ćemo dalje”, istakla je Sotirovski.

Ovo je prema rečima predsednika GO Palilula Bratislava Vučkovića, najbolji primer da ono što se kaže to se i uradi. On je naglasio da se po prvi put dešava da ova opština ima pet gradilišta.

 “Ima mnogo zatečenih problema, od imovinsko-pravnih do nedostatka planske dokumentacije. Znate i sami, preko 50 godina se radilo arhaično i anarhijski. Sada je vreme da se sve dovede u red”, kazao je Vučković.

Radovima su zadovoljni i stanovnici ovih ulica. Bačko Vaso iz Šumarske ulice, ističe da oni posle više od 20 godina imaju pravo, a ne samo obavezu.

“Dosada smo imali samo obavezu da plaćamo sve, a nismo imali pravo da  koristimo asfalt. Ovde su bile problem i bandere koje su stajale na sred puta, svi su obećavali do ove gradonačelnice sada, koja je taj problem i rešila. Sada je jedini problem koji je ostao javna rasveta i onda mi možemo da kažemo da smo pravo prigradsko naselje”, rekao je stanovnik ove ulice.

Međutim, pojedini građani još čekaju asfalt. Milena Mitić, iz ulice Đorđa Ljubinovića na Delijskom Visu ukazala je gradskim vlastima da se ulica urušava zbog sve češćih i obilnih padavina. Kaže da bi rešenje bila izgradnja potpornog zida.

“Ukoliko se uruši ulica mi nećemo imati prilaz našim kućama. Sada smo konkretizovali dogovor sa gradonačelnicom Niša”, rekla je ona.

Odgovor predstavnika grada je ponovo isti –  nerešeni pravno imovinski odnosi.

“Građani su svesni toga koliko je objekata izgrađeno bez dozvole, koliko je građana izašlo na gradsko građevinsko zemljište i sada vi treba da nađete meru, bez obzira što je neko bespravno gradio da vidimo šta se spasiti može, nisam za to da se nešto uništava. Moramo zajedno da sednemo, a mi što smo u moći pomoći ćemo kada su administrativni problemi u pitanju, da ne zastanemo oko birokratije.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Samo me zanima, u Nikole Kopernika, da li će mašine moći da prođu od primitivnih vozača koji parkiraju na sred ulice sa “sva 4″… a parkinga slobodnog okolo koliko zelite. Nego su lenji i da se voze do obliznjih parkinga oko zgrada. Primitivni neandertalci. Toliko imam reći o svojim sugradjanima.

    1. Pasi Poljska je selo,kakvo gradsko naselje. Na ulazu u selo stoji i tabla Pasi Poljana

  2. Da li će iko moći da reguliše Bubanjsku ulicu koja je godinama usko grlo na Bubnju?

  3. SARAJEVSKA SARAJEVSKA SARAJEVSKA…… a da, sad se ne zove tako nego Vazduhoplovaca (valjda) , nema veze kako se zove ali ima veze što već nekoliko gradonačelnika obećava asvaltiranje iste a samo je Darko Bulatović (polovinu) asvaltirao. Zar taj narod ne zaslužuje 5cm asvalta preko kaldrme? A kad kasa bude puna pa imate i za nešto bolje onda radite. Za sad je dovoljno i samo asvaltiranje, samo to i traže žitelji. Pozz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com