Obrazovanje

Grad Niš nagradio najbolje đake osnovnih i srednjih škola

I ove godine Grad Niš dodelio je novčane nagrade i plakete učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Nagradjeno je ukupno 233 učenika, a uručeno je 309 nagrada.

Za ove nagrade izdvojeno je oko 2 miliona i 700 hiljada dinara. Učenike, profesore i roditelje je pozdravila i nove uspehe im poželela i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i kazala da je grad ove godine opredelio skoro tri miliona dinara za mlade talente, ali i da su određena sredstva za te namene u narednoj godini.

 “Na vama je da budete još bolji a na nama je da to podržavamo. Kada za to dođe vreme želim da svi upišete željene srednje škole i da nam  ostajete ovde da gradimo naš Niš i da se nadamo boljim vremenima.Srednjoškolcima želim da upišu fakultete za koje su se odlučili na našem Univerzitetu ali i da vi ostanate u gradu i svojim idejama i radom gradite novu, lepšu i sigurniju budućnost”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Za nagrade na međunarodnim takmičenjima učenici koji su bili prvi dobili su 12.000, drugi 10.500 i treći 9.000 dinara. Za ekipna i druga grupna takmičenja prvoplasirani učenici dobili su 30.000, drugoplasirani 25.000, dok su za osvojeno treće mesto dobili 20.000 dinara.Za ekupna međunarodna takmičenja nagrada za prvo mesto je 50.000, za drugo 40.000 a za treće 30.000 dinara.

 “Dobio sam nagradu iz informatike i jako mi je drago zbog toga. To je bilo republičko takmičenje, konkurencija je bila velika ali sam uspeo da budem među nagrađenima. Za računare se interesujem od malih nogu i svaka nagrada za mene je veliki uspeh. Puno mi znači i nagrada koju sada dobijam jer to znači da moj trud nije bio uzaludan”, kaže Vukašin Stamenković, učenik šestog razreda OŠ “Miroslav Antić”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com