Društvo

Grad nagradio 50 najboljih studenata boravkom na Kopaoniku

Pedeset najboljih studenata sa niških fakulteta provešće sedam dana na Kopaoniku gde je za njih organizovana i škola skijanja koju će voditi instruktori i profesori sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Studenti na skijanje kreću 24. marta, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradski većnik Branislav Kačar i dekan FSFV dr Milovan Bratić uručili su im vaučere u Gradskoj kući.

Ideja da se na ovaj način nagrade najbolji studenti  potekla je od gradskog većnika Branislava Kačara i profesora dr Ljubomira Pavlovića sa FSFV, nekada vrsnog rukometaša. Inače, Niš je prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat, a ukupno će za ovu namenu biti izdvojeno 2,6 miliona dinara iz budžeta grada, kaže gradski većnik Branislav Kačar. Celokupnu organizaciju na sebe će preuzeti Fakultet sport i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u saradnji sa Univerzitetskim sportskim savezom Niša.

“Mladi i obrazovani ljudi su budućnost našeg društva i naše države. Mislim da se stiču uslovi da mladi jesu i naša sadašnjost. Na idaju  profesora Ljube Pavlovića i gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara mi ćemo danas uručiti još jedan poklon i damo vam još jednu podršku”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Bulatović je u obraćanju studentima naglasio da grad na svaki način pokušava da pomogne studentima i da jet a pomoć iz godine u godinu veća.

“Kao grad pružamo podršku i nagrađejumo najbolje studente svake godine sa po 50.000 dinara, redovno izmirujemo stipendije koje grad daje,  i koje se  iz godine u godinu povećavaju.Stedstva koja izdvajamo za podsticaj i razvoj talentovanih  i mladih studenata iznose 18 miliona dinara.  Uvek gledamo da izađemo  u susret studentima. Trenutno se razmatra projekat odlaska 100 naših studenata u Strazbur i grad će ih podržati u tome”, dodao je Bulatović.

Studentima se obratio i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor dr Milovan Bratić.

“Grad Niš  je najboljim studentima naših fakulteta omogućio da sedam dana provedu na Kopaoniku družeči se, ali će ovaj boravak na snegu imati i edukatovni karakter gde će oni, koji nisu savladali skijanje, to naučiti uz pomoć instruktora i profesora sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja koji imaju veliko iksustvo  i veliki broj obučenih studenata kada  je u pitanju skijanje”, kazao je dr Milovan Bratić. “Ovo je veliki podstrek za sve studente Univerziteta jer smo shvatili da postoje oni koji razlikuju vrednosti i ne vrednosti. Naš grad treba i ponosi se rezultatima koje su postigli studenti  i to ne samo na svojim fakultetima već i u običnim društvenim aktivnostima. Ono što će sve vas opredeliti u budućnosti  je ljubav koju gajite prema poslu koji radite, prema svom gradu i svojoj državi. Budite ubeđeni da ćete samo tako i jedino tako  napraviti veliki iskorak i ispunite svoj cilj”, naglasio je Bratić i dodao da zahvalnost za ovu akciju studenti duguju profesoru Pavloviću i većniku Kačaru.

Među studentima koji su dobili vaučere za Kopaonik nalazi se i Vladana Vujsić, student druge godine FSFV, a njen prosek je 10,00. Ona se ovom prilikom zahvalila gradskom većniku Branislavu Kačaru koji je pokrenuo celu ovu akciju i profesoru Ljubomiru Pavloviću na divnoj ideji.

“Sviđa mi se cela organizacija i iznenađena sam ovom idejom i akcijom. Svima nama ovo puno znači, prvo jer sun as izabrali naši fakulteti, a to znači da su oni prepoznali našu brednost, a onda nas je nagradio i grad što je dodatna motivacija da budemo još bolji i uspešniji”, kazala je Vladana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com